22-02-2021

Maatregelen coronavirus (COVID-19)

Hieronder informeren wij u over de maatregelen en veelgestelde vragen rondom het coronavirus (COVID-19) in het Maasstad Ziekenhuis. Klik op een van de onderstaande knoppen, voor meer informatie.

Uw afspraak op de polikliniek

Voorafgaand aan uw afspraak in het ziekenhuis

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken, vragen wij u voordat u naar ons ziekenhuis komt, de volgende vragenlijst door te nemen.Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u in ons ziekenhuis zo veilig mogelijk bent. We hebben dan ook verschillende maatregelen getroffen. Bekijk het filmpje waarin wij u informeren over de "Maatregelen coronavirus in het Maasstad Ziekenhuis".

In het Maasstad Ziekenhuis volgen we de algemene maatregelen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen, zie www.rivm.nl/coronavirus-covid-19
Daarnaast nemen we aanvullende maatregelen, die we in het ziekenhuis aangeven met de volgende plaatjes:


* Dit is ter beoordeling van de behandelaar, dit kan per situatie verschillen. Een begeleider mag me bij patiënten met aandoeningen als dementie en slechtziendheid.
** Meer informatie over de Maasstad-Shuttle

Een afspraak maken

Als u een doorverwijzing heeft voor een van de specialismen in het ziekenhuis, kunt u contact opnemen met de desbetreffende polikliniek. In overleg met u wordt bepaald wanneer en waar uw afspraak plaatsvindt. Dit kan in het ziekenhuis, maar ook telefonisch van via beeldbellen. Als u naar het ziekenhuis komt, vragen wij u alleen naar het ziekenhuis te komen. Alleen als het medisch noodzakelijk is, is het toegestaan om maximaal één begeleider me te nemen. Van dit noodzakelijk is, is ter beoordeling van de behandelaar, daardoor kan dit per situatie verschillen.

Uw afspraak

Bereid u voor op uw (eerste) afspraak in ons ziekenhuis. Op deze pagina hebben we enkele belangrijke onderwerpen en voorzieningen toegelicht. Let op, bij een telefonische afspraak kan het zijn dat u anoniem wordt gebeld.

Zorg op afstand

Wij vinden het belangrijk om zorg op afstand te bieden. Daar hebben we digitale mogelijkheden voor. Zo kunt u via de app BeterDichtbij veilig contact hebben met een medewerker van de polikliniek en beeldbellen met uw kunsten. Met Mijn Maasstad Ziekenhuis heeft u overal toegang tot uw medische gegevens, afspraken, herhaalrecepten en kunt u vragen stellen. Kijk voor een voorbeeld op watismijn.maasstadziekenhuis.nl. Alle mogelijkheden hebben wij voor u op een rij gezet.

Terug naar het begin

Uw opname in het ziekenhuis

Voorafgaand aan uw opname
in het ziekenhuis
Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken, vragen we u voordat u naar ons ziekenhuis komt, de volgende vragenlijst door te nemen.Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u in ons ziekenhuis zo veilig mogelijk gebogen. We hebben dan ook verschillende maatregelen getroffen. Bekijk het filmpje waarin we u informeren over het "Maatregelen coronavirus in het Maasstad Ziekenhuis".

In het Maasstad Ziekenhuis volgen we de algemene maatregelen van het RIVM om het coronavirus (COVID-19) te voorkomen, zie www.rivm.nl/coronavirus-covid-19.
Daarnaast nemen we aanvullende maatregelen, sterven we in het ziekenhuis met de volgende plaatjes:


* Dit is ter beoordeling van de behandelaar, dit kan per situatie verschillen. Een begeleider mag me bij patiënten met aandoeningen als dementie en slechtziendheid.
** Meer informatie over de Maasstad-Shuttle

Begeleiding bij
uw opname
Om onze patiënten en medewerkers te beschermen, laten we zo min mogelijk mensen van buiten het ziekenhuis toe. Om die reden vragen we u om rekening te houden met de volgende maatregelen.

 • Bij een dagopname mag er één persoon de patiënt naar de afdeling begeleiden. Daarna vragen we u te wachten buiten het ziekenhuis totdat de patiënt opgehaald mag worden.
 • Bij een opname met overnachting mag er één persoon bij de opname zijn.
 • Bij een dagopname van uw kind mag er maximaal één persoon meekomen naar het ziekenhuis.
 • Bij een opname van uw soort met overnachting mag er één persoon bij de opname zijn.

Bezoekregeling 
Om onze patiënten en medewerkers te beschermen, laten we zo min mogelijk mensen van buiten het ziekenhuis toe. Om die reden hanteren wij een aangepaste bezoekersregeling:

Patiënten die zijn opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis mogen één bezoeker per dag ontvangen tijdens de bezoektijd van 14.00-19.30 uur. Uitzonderingen hierop zijn:

 • Op de afdeling Verloskunde mogen tijdens de bevalling maximaal twee bezoekers per dag inclusief verloskundige aanwezig zijn. Na de bevalling mag er één bezoeker en één broer(tje) of zus(tje) van de baby per dag komen. Ander bezoek is niet toegestaan.
 • Op de afdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie zijn per dag de ouders en één broer of zus van de patiënt welkom. Ander bezoek is niet toegestaan. 
 • Op de afdeling Intensive Care is de bezoektijd van 17.30-19.30 uur en per dag zijn twee bezoekers tegelijk per patiënt welkom. Afwisselen is niet mogelijk.
 • Op het Brandwondencentrum is bij kinderen naast ouders/verzorgers nog één andere bezoeker welkom en bij IC-patiënten op het Brandwondcentrum zijn er twee bezoekers toegestaan.
 • Op de afdeling Hartbewaking is de bezoektijd van 16.00-19.30 uur en per dag is één bezoeker per patiënt toegestaan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het begin

Op bezoek in het ziekenhuis

Voorafgaand aan uw bezoek in het ziekenhuis
Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken, vragen wij u voordat u naar ons ziekenhuis komt, de volgende vragenlijst door te nemen.
In het Maasstad Ziekenhuis volgen we de algemene maatregelen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te voorkomen, zie www.rivm.nl/coronavirus-covid-19.
Daarnaast nemen we aanvullende maatregelen, die we in het ziekenhuis aangeven met de volgende plaatjes:


* Dit is ter beoordeling van de behandelaar, daardoor kan dit per situatie verschillen. Eén begeleider mag mee bij bijvoorbeeld patiënten met aandoeningen als dementie en slechtziendheid. 
** Meer informatie over de Maasstad-Shuttle

Bezoekregeling 
Om onze patiënten en medewerkers te beschermen, laten we zo min mogelijk mensen van buiten het ziekenhuis toe. Om die reden hanteren wij een aangepaste bezoekersregeling:

Patiënten die zijn opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis mogen één bezoeker per dag ontvangen tijdens de bezoektijd van 14.00-19.30 uur. Uitzonderingen hierop zijn:

 • Op de afdeling Verloskunde mogen tijdens de bevalling maximaal twee bezoekers per dag inclusief verloskundige aanwezig zijn. Na de bevalling mag er één bezoeker en één broer(tje) of zus(tje) van de baby per dag komen. Ander bezoek is niet toegestaan.
 • Op de afdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie zijn per dag de ouders en één broer of zus van de patiënt welkom. Ander bezoek is niet toegestaan. 
 • Op de afdeling Intensive Care is de bezoektijd van 17.30-19.30 uur en per dag zijn twee bezoekers tegelijk per patiënt welkom. Afwisselen is niet mogelijk.
 • Op het Brandwondencentrum is bij kinderen naast ouders/verzorgers nog één andere bezoeker welkom en bij IC-patiënten op het Brandwondcentrum zijn er twee bezoekers toegestaan.
 • Op de afdeling Hartbewaking is de bezoektijd van 16.00-19.30 uur en per dag is één bezoeker per patiënt toegestaan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het begin

Veelgestelde vragen

Terug naar het begin