Terug

Carpaal tunnelsyndroomoperatie

De klachten kunnen zo ernstig of hinderlijk zijn, dat u een operatie wordt voorgesteld. De operatie is erop gericht de druk op de zenuw weg te nemen. Het is een kleine ingreep waarbij een snee wordt gemaakt in de pols aan de handpalmzijde. De dwarse polsband wordt doorgesneden. Hierdoor wordt de tunnel verwijd. De operatie duurt ongeveer twintig minuten en wordt over het algemeen verricht onder regionale verdoving waarbij alleen de arm gevoelloos is. De operatie wordt meestal in dagbehandeling verricht. Dit betekent dat u, als de verdoving is uitgewerkt, weer naar huis kunt. U krijgt dan pijnstillers mee.

Na de operatie

Het is verstandig om de eerste dag(en) de arm in een draagdoek te houden.

Het is verstandig om de eerste dag(en) de arm in een draagdoek te houden.

Als u thuis bent, kunt u uw arm op een kussen leggen. Het is echter wel belangrijk dat u de vingers regelmatig beweegt. In het begin gaat dit wat moeizaam maar na enkele dagen gaat dat al veel beter.

Het drukverband dat na de operatie is aangelegd dient u te laten zitten totdat u weer bij ons op de polikliniek komt.

Na een week wordt het verband en de hechtingen verwijderd door de verpleegkundige. Op de wond wordt een hechtpleister geplakt. Deze pleister dient u een paar dagen te laten zitten. Bij pijn kunt u paracetamol 500 mg nemen tot maximaal 4 x daags 2 tabletten.

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.