Terug

Hypermobiliteitsgroep

In ons Revalidatiecentrum behandelen we veel mensen met hypermobiliteit van de gewrichten. Dit kan individueel, maar meestal gebeurt dit in een multidisciplinair groepsprogramma. In dit programma bieden we fysiotherapie, ergotherapie en maatschappelijk werk aan. Ten gevolge van hypermobiliteit kan men een scala aan klachten ontwikkelen waaronder pijn, vermoeidheid, spierzwakte en soms (sub-)luxerende gewrichten. Hierdoor kan men in het dagelijks leven fors beperkt zijn. In ons centrum beogen wij door een multidisciplinaire aanpak dit dagelijkse functioneren te verbeteren. Dit doen wij door middel van onder andere voorlichting, inzicht geven in wat men zelf kan doen om de klachten te verminderen, advies ten aanzien van gebruik van hulpmiddelen en gerichte oefentherapie.

Voor wie?

Mensen met hypermobiliteitsklachten die bekend zijn op de afdeling Revalidatie.

Door wie?

De fysiotherapeut heeft als doel de pijn in gewrichten te verminderen en de conditie te verbeteren. De overmatige beweeglijkheid in gewrichten kunnen we niet verminderen, we kunnen wel de spieren dusdanig trainen dat zij voor een betere dynamische stabiliteit van de gewrichten zorgen.

Het programma wordt geleid door Georgine de Nijs-Steijaert, Michiel Hoogerwerf en Marjolein Belaidi.

Wanneer?

Maandag 15.15 – 16.15 uur en donderdag een halfuur tussen 13.00 – 16.30 uur.

Programma

13 tot 20 weken.

Verwijzer

Uw behandelend revalidatiearts.

Wilt u meer weten?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.