Terug

Longrevalidatie

Veel mensen met longziekten ondervinden problemen in het dagelijks leven. Patiënten kunnen in een slechte algemene conditie verkeren of hebben weinig weerstand.

Poliklinisch longrevalidatieprogramma

Wanneer mensen samen met hun arts alles geprobeerd hebben om deze problemen op te lossen, maar nog steeds problemen ondervinden, kunnen zij baat hebben bij...

Wanneer mensen samen met hun arts alles geprobeerd hebben om deze problemen op te lossen, maar nog steeds problemen ondervinden, kunnen zij baat hebben bij ons poliklinisch longrevalidatieprogramma.

Longrevalidatie is bedoeld voor mensen met een longaandoening die onvoldoende controle over hun klachten en beperkingen hebben, ondanks dat ze samen met hun longarts alles geprobeerd hebben om deze problemen op te lossen. Bij longrevalidatie wordt u geholpen bij het verminderen van uw klachten en het verbeteren van uw kwaliteit van leven.

In de folder 'Longrevalidatie' leest u meer informatie.

Wanneer komt u in aanmerking voor longrevalidatie?

U komt mogelijk in aanmerking voor longrevalidatie als u in het dagelijks leven hinderlijke problemen ervaart door uw astma of COPD.

U komt mogelijk in aanmerking voor longrevalidatie als u in het dagelijks leven hinderlijke problemen ervaart door uw astma of COPD.

Het kan zijn dat u door uw luchtwegklachten niet de dingen kunt doen die u wilt doen. Daarnaast kan het zijn dat u het moeilijk vindt om met eventuele beperkingen om te gaan. Wanneer u aan longrevalidatie gaat deelnemen, wordt van u verwacht dat u inzet toont om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Ook moet u bereid zijn uw huidige gewoontes aan te passen. Wanneer u rookt moet u proberen te stoppen met roken. Wanneer u weinig beweegt, zult u zich moeten aanleren regelmatig te bewegen.

Wie zijn er betrokken bij de longrevalidatie?

De volgende personen zijn betrokken bij de longrevalidatie:

De volgende personen zijn betrokken bij de longrevalidatie:

  • fysiotherapeut
  • revalidatiearts
  • longarts
  • longverpleegkundige
  • psycholoog
  • diëtist

Een longarts bepaalt of u in aanmerking komt voor longrevalidatie. Uw huisarts of longverpleegkundige kan u verwijzen naar een longarts als hij of zij denkt dat longrevalidatie u zou kunnen helpen bij het verminderen van uw klachten.

Afhankelijk van het programma dat voor u wordt samengesteld, krijgt u verschillende behandelingen aangeboden door het behandelteam. De revalidatiearts is meestal het hoofd van het behandelteam en de longarts bekijkt onder andere welke medicijnen het meest geschikt voor u zijn.

De longverpleegkundige geeft u informatie over uw aandoening en helpt u bij het juist innemen van uw medicijnen. Een maatschappelijk werker of psycholoog adviseert u hoe u het beste kunt omgaan met uw longaandoening. Een diëtist helpt u om uw voedingspatroon te verbeteren. Met de fysiotherapeut werkt u aan uw conditie en kracht, zodat uw lichaam zo goed mogelijk kan functioneren ondanks de beperkingen.

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.