04-02-2020

Haardonatie actie op Wereldkankerdag

Het is bijna drie jaar geleden dat maar liefst 95 mensen hun haar doneerden voor mensen die door chemotherapie hun haar verliezen. Op 4 februari 2020 (Wereldkankerdag) willen wij, Stichting OOK en Maasstad Ziekenhuis, deze hartverwarmende actie herhalen. Wilt u meedoen? Spaar dan mee om op 4 februari 2020 uw haar te doneren in het Maasstad Ziekenhuis.

Hartverwarmende actie

Begin 2016 ontstond bij Heleen, fysiotherapeut in het Maasstad Ziekenhuis, het idee voor een haardonatie actie voor patiënten met kanker die door de chemotherapie hun haar verliezen. Tijdens de revalidatie zag zij haar patiënten kaal worden door de chemotherapie. Heleen: “Het verdriet en de pijn die patiënten daarvan hebben is enorm groot. Ik besefte me dat het voor mij geen moeite is om m’n haar te laten groeien. Dus waarom zou ik dat niet doen en mijn haar doneren.” Het idee was geboren. Zonder te weten dat dit zou leiden tot een grootse haardonatie in 2017 georganiseerd door Stichting OOK en Maasstad Ziekenhuis, waarbij 20 kappers belangeloos meewerkten om 95 mensen hun haar te laten doneren.

Video: mensen doneren haar

Laat uw haar groeien en doneer ook op 4 februari 2020!

Haarwerken worden veelal van synthetisch materiaal gemaakt en in mindere mate van echt haar. Het maken van haarwerken is afhankelijk van het aanbod. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om hun haar te laten groeien, zodat we op 4 februari 2020 gezamenlijk ons haar af kunnen laten knippen. Dit doen we in verschillende rondes, zodat we voor iedereen voldoende tijd  hebben om het haar netjes af te knippen. Als u zich heeft opgegeven voor de haardonatie actie dan ontvangt u in januari 2020 een mail waarin u zich kunt opgeven voor een specifiek tijdstip. We starten rond 16.15 uur en de laatste ronde start naar alle waarschijnlijkheid om 20.30 uur.

Zo kunt u meedoen

Heeft u weleens nagedacht over het doneren van uw haar? Dit is uw kans om met een grote groep vrouwen en mannen mee te doen. Hoe meer zielen hoe meer vreugde, dus maak ook familieleden, vrienden en buren enthousiast! Om een goed haarwerk te maken is minimaal 30 centimeter haar nodig. Dit betekent dat vanaf ongeveer uw schouders het haar minimaal 30 centimeter lang moet zijn. Elk haartype is gewenst. Het maakt niet uit of je haar geverfd is of niet. Ook is er een grote vraag naar grijs haar. Alle haardonaties gaan naar Aderans Benelux B.V. en naar de Nederlandse Haarstichting.

Bij deelname ontvang u periodiek een digitale nieuwsbrief met fabels, feitjes en tips over haar, kanker en andere gerelateerde onderwerpen. Bent u enthousiast geworden en wilt u meedoen? Vul het formulier onderaan deze pagina in en doneer mee.

Gratis puntjes knippen

Voor het maken van een haarwerk is het belangrijk dat het gedoneerde haar ‘gezond’ is. Dode en gespleten punten zijn niet bruikbaar voor het haarwerk. Daarom is het belangrijk dat met enige regelmaat de dode puntjes van het haar geknipt worden.

Bij Beautylounge Rotterdam kunt u tweemaandelijks terecht voor het gratis knippen van de haarpunten. U kunt bij hen een knipafspraak maken op woensdag, donderdag of vrijdag door te bellen naar: 010-411 93 10. Laat bij het maken van uw afspraak weten dat u mee doet met de haardonatie actie. U dient vooraf aan uw afspraak bij Beautylounge Rotterdam het haar zelf te wassen. Voor meer informatie over Beautylounge kunt u een kijkje nemen op de website: https://www.beautyloungerotterdam.nl/ Beautylounge Rotterdam is gevestigd op de Zorgboulevard: Maasstadweg 1.

 

Nu al uw haar doneren

 

Heeft u nu al lang haar en wilt u niet wachten met doneren tot 4 februari? Laat uw haar afknippen bij uw kapper en stuur het vervolgens op naar:

Stichting OOK
t.a.v. haardonatie
Maasstadweg 90
3079 DZ Rotterdam.

Wilt u weten of uw staart goed is aangekomen? Stuur dan met uw staart een briefje mee met daarop uw emailadres. Dan laten wij weten als we uw staart hebben ontvangen. Vindt u het leuk om op de hoogte te blijven van de haardonatie actie? Vermeld dan ook op dit briefje dat u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Het Maasstad Ziekenhuis hecht grote waarde aan uw privacy. Wij gaan dan ook uiterst zorgzaam om met uw gegevens. Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor onze administratie. Wij zullen geen informatie verstrekken aan derden, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn. De online aanmeldingen worden binnen een week nadat het evenement heeft plaatsgevonden verwijderd. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.