27-04-2019
Terug

Hardlopen met reuma

Na het succes van afgelopen jaar, gaan we ook in 2019 weer een Hardlopen met Reuma groep starten.

Verbeter je looptechniek, spierkracht en conditie in 12 weken

Onder begeleiding van een fysiotherapeut, een looptrainer, een reumatoloog en een reumaverpleegkundige wordt in een trainingsprogramma van 12 weken gewerkt aan het verbeteren van de looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie. Er worden twee groepen gestart een beginnersgroep en een gevorderde groep.

  • Een beginnersgroep die in 12 weken opbouwt naar 5 km hardlopen. Dit is circa 30 minuten aan één stuk door hardlopen. Deze groep start op zaterdag 27 april van 09.00-10.00 uur.
  • Een gevorderdengroep die in 12 weken opbouwt naar maximaal 10 km hardlopen. Deze groep start op zaterdag 27 april van 10.00-11.00 uur.

De startlocatie is Langepad 30, Rotterdam (waterpunt, Kralingseplas)

Voor wie

De trainingen zijn ontworpen voor mensen met een vorm van ontstekingsreuma. Dit zegt niet dat een ander niet mee mag of kan doen. De cursus is ook geschikt gebleken voor andere fysieke klachten of mindere belastbaarheid. U kunt dit overleggen met de loopgroep in uw regio.

De trainingen zijn niet gemaakt voor mensen met ernstige artrose of ernstige erosieve afwijkingen en/of een gewrichtsprothese (in heup, knie, enkel of voet); ernstige statiekafwijking; fibromyalgie c.q. specifieke chronische pijn. Sowieso is het aan te raden met uw reumatoloog te overleggen, voordat u met de cursus start. Zeker als u een van bovenstaande kenmerken heeft.

De kosten

De cursus kost € 85,- voor 12 weken. Voor deze € 85,- krijgt u een professionele en enthousiaste trainer die de groepslessen doet en klaar staat voor individuele vragen. Daarnaast krijgt u een opbouwschema op het gebied van hardlopen en krachtoefeningen dat u helpt om op eigen tempo op te bouwen. Verder krijgt u een gids waarin reuma specifieke aandachtpunten worden behandeld, naast reguliere tips voor de (beginnende) hardloper. Via de app stuurt de trainer wekelijks informatie. Ook zijn er goede contacten met reumatologen en fysiotherapeuten die ook bij veel trainingen aanwezig zullen zijn. Dit is onder andere van belang om reumaklachten van reguliere hardloopklachten te scheiden en te adviseren hoe daarmee om te gaan

Aanmelden

U kunt zich per mail aanmelden via Ivan Balenovic (ivan@social-fit.nl) of Natalja Basoski (basoskiN@maasstadziekenhuis.nl). Vermeld in de mail dat u zich wilt aanmelden voor de hardloopgroep met reuma en of u zich aanmeld voor de beginners of gevorderde groep.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.