14-01-2020

Look Good... Feel Better

De Look Good... Feel Better workshops worden georganiseerd voor mensen met kanker die behandeld worden in het Maasstad Ziekenhuis. Tijdens de workshops worden tips en adviezen gegeven over uiterlijke verzorging.

Waarom deze workshops?

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Veel gehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld: “Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden, hoe kan ik dit het beste behandelen?”, “Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden, wat kan ik hier aan doen?”, “Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?” Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. Daarom organiseert stichting Look good... feel better deze workshops voor patiënten van het Maasstad Ziekenhuis. Als locatie is gekozen voor stichting OOK op de Zorgboulevard. Een centrum wat zich volledig richt op optimale ondersteuning bij kanker.

Workshops

Tijdens een workshop krijgt u tips en adviezen over de verzorging van uw huid en make-up aan de hand van een “12 stappenplan”. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met speciaal voor deze workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten. Mocht u (bijvoorbeeld vanwege een allergie) liever uw eigen producten gebruiken, dan kunt u deze uiteraard meenemen.

Na afloop van de workshop krijgt u een voor u samengesteld “productentasje” en een “stap voor stap instructieboekje” mee naar huis. Daarnaast is er ook een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van haarwerken en alternatieven voor haarwerken zoals mutsjes en shawls. De workshops worden geleid door een huidtherapeute. Verder zijn er ook een aantal (getrainde) vrijwilligers aanwezig.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden op eigen initiatief of op advies van uw arts, verpleegkundige of een andere ziekenhuismedewerker. De workshops vinden plaats op:

  • dinsdag 14 januari 20202 van 10 tot 12 uur
  • dinsdag 17 maart 2020 van 10 tot 12 uur
  • dinsdag 12 mei 2020 van 10 tot 12 uur
  • dinsdag 14 juli 2020 van 10 tot 12 uur
  • dinsdag 15 september 2020 van 10 tot 12 uur
  • dinsdag 17 november 2020 van 10 tot 12 uur

Aanmelden kan bij Patiëntenvoorlichting op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 17.00 uur, via het digitale aanmeldformulier, telefonisch (010) 291 15 81 of via e-mail: lookgood@maasstadziekenhuis.nl. U kunt uiteraard aangeven welke dag uw voorkeur heeft.

 

null

Meer informatie

Ga voor mee informatie naar Oncologisch Centrum.