04-02-2019
Terug

Wereldkankerdag - Doneer uw creativiteit

Jaarlijks wordt op 4 februari wereldwijd aandacht gevraagd voor (de impact van) kanker. Stichting OOK en het Maasstad Ziekenhuis zetten zich in om iets extra’s te kunnen betekenen voor onze patiënten die kanker hebben of hebben gehad. Ook u kunt iets betekenen. Er zijn veel vrijwilligersorganisaties die zich inspannen om hartverwarmende en zeer helpende producten te maken die het leven van onze kankerpatiënten veraangenamen. Op 4 februari zijn zij aanwezig in het Maasstad Ziekenhuis om diverse producten te maken. Hier kunnen zij uw hulp bij gebruiken.

Vindt u het leuk om uw creativiteit in te zetten op deze dag voor onze kankerpatiënten? Tussen 13:00 uur en 16.00 uur bent u van harte welkom om te helpen of om langs te komen voor informatie. U kunt binnen lopen in de Maasstadzaal op de eerste verdieping van ons ziekenhuis. Het is uiteraard aan uzelf hoe laat u wilt komen en hoe lang u kunt helpen. De vrijwilligersorganisaties die aanwezig zijn, kunnen hulp gebruiken met onder andere knippen, tekenen, haken, naaien, tasjes vullen, brieven schrijven. U hoeft niet creatief te zijn om een bijdrage te kunnen leveren. De aanwezige vrijwilligers staan klaar om u te helpen wanneer nodig.

We zouden het fijn vinden als u laat weten dat u komt. Maar u mag ook spontaan langskomen. Hier kunt u zich aanmelden.

Hieronder leest u welke vrijwillige organisaties u kunt treffen op 4 februari tijdens het evenement Doneer uw creativiteit:

Heartpillow’s

Dit zijn hartvormige kussens die zijn bedoeld ter verlichting van de klachten na een borstoperatie. De hartvorm van het kussen laat zich prettig onder de oksel...

Dit zijn hartvormige kussens die zijn bedoeld ter verlichting van de klachten na een borstoperatie. De hartvorm van het kussen laat zich prettig onder de oksel dragen en geeft tevens een boodschap mee van betrokkenheid.

Deze kussens worden gemaakt voor patiënten die een borstkankeroperatie ondergaan. Vaak worden er bij een borstkankeroperatie ook klieren uit de oksel weggehaald. Het hartkussen kan onder de oksel gedragen worden om de druk op de wond te verlichten en daarmee pijn te verminderen. Ook wordt er een klein hartkussen gemaakt die patiënten kunnen gebruiken onder de autogordel, zodat de gordel minder druk geeft op de operatie wond. Deze kussens worden niet alleen gemaakt voor het Maasstad Ziekenhuis maar ook voor het Ikazia Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Droomdeken

Stichting de Regenboogboom zet zich in om ‘droomdekens’ te maken.

Stichting de Regenboogboom zet zich in om ‘droomdekens’ te maken.

De droomdekens worden genaaid, gequilt, gebreid of gehaakt door vrijwilligers en geschonken aan zieke kinderen om hen een hart onder de riem te steken. Bij de deken ontvangen patiëntjes een persoonlijk geschreven briefje.

Voor meer informatie: www.regenboogboom.nl

Carebag

Na een borstkankeroperatie krijgen patiënten vaak een drain om (wond)vocht af te voeren. Dit wordt in een fles opgevangen. Deze fles is vaak onhandig om te...

Na een borstkankeroperatie krijgen patiënten vaak een drain om (wond)vocht af te voeren. Dit wordt in een fles opgevangen. Deze fles is vaak onhandig om te dragen en ook is het zichtbaar dat patiënten een drain hebben.

Stichting Carebag heeft een oplossing gevonden. Door vrijwilligers worden speciale tassen voor de drainfles gehaakt. Hier past de fles precies in er zit een handig hengsel aan zodat de fles gemakkelijker meegenomen kan worden.

Voor meer informatie: www.stichtingcarebag.nl

Stichting Breiboezem

Vrouwen die getroffen worden door borstkanker ondergaan vaak een borstamputatie. Veel vrouwen kiezen ervoor om een prothese te dragen.

Vrouwen die getroffen worden door borstkanker ondergaan vaak een borstamputatie. Veel vrouwen kiezen ervoor om een prothese te dragen.

Eén van de mogelijkheden is een siliconen borstprothese. Voor de vrouwen die geen siliconen borstprothese willen maakt Stichting Breiboezem protheses van 100% katoen. Dit materiaal voelt zacht aan op de huid en zijn licht in gewicht.

Voor meer informatie: www.breiboezem.nl

Look Good Feel Better

Stichting Look, Good Feel Better biedt workshops aan, aan kankerpatiënten. De ziekte kanker heeft vaak gevolgen op het uiterlijk van patiënten, denk bijvoorbeeld...

Stichting Look, Good Feel Better biedt workshops aan, aan kankerpatiënten. De ziekte kanker heeft vaak gevolgen op het uiterlijk van patiënten, denk bijvoorbeeld aan haaruitval, maar ook de huid kan extra aandacht nodig hebben.

Tijdens de workshops wordt er aandacht geschonken aan uiterlijke verzorging en tips gegeven over make-up, nagels en haaruitval.
Op 4 februari is Look Good Feel Better aanwezig om informatie over de workshops te geven en wordt er een korte make-up demonstratie gegeven.

Voor meer informatie: www.lookgoodfeelbetter.nl

Engeltjes

Wilt u een (zieke) naaste een hart onder de riem steken en iets tastbaars geven.

Wilt u een (zieke) naaste een hart onder de riem steken en iets tastbaars geven.

Dat kan met een (bescherm) engeltje. De engeltjes worden als bedeltjes gemaakt en kunnen bijvoorbeeld aan een armband, ketting of sleutelhanger gehangen worden. Voor een klein bedrag (om de kosten te dekken), kunt u deze engeltjes op 4 februari kopen en zien hoe ze worden gemaakt.

 

Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker)

Stichting OOK zet zich in om kwaliteit van leven van mensen met kanker aanzienlijk te vergroten door op het juiste moment de juiste ondersteuning op het niet-medische...

Stichting OOK zet zich in om kwaliteit van leven van mensen met kanker aanzienlijk te vergroten door op het juiste moment de juiste ondersteuning op het niet-medische vlak te bieden.

Bent u benieuwd naar hoe Stichting OOK dit doet, kom langs en laat u informeren door een van de medewerkers.

 

Kunt u niet komen op 4 februari maar wilt u wel graag een donatie doen?

De vrijwilligers organisaties zijn ook geholpen met een donatie van stoffen (ongebruikt katoen, katoenen tricot en viscose tricot) borduurgaren, band om op te borduren en linten. Deze kunt u tijdens kantoortijden brengen bij Stichting OOK, Maasstadweg 90. Ook kunnen stoffen via de post worden toegestuurd aan:

Stichting OOK
Wereldkankerdag 2019
Maasstadweg 90
3079 DZ Rotterdam

Alle informatie kort op een rij:

Wanneer: maandag 4 februari
Hoe laat: van 13:00 uur tot 16:00 uur
Waar: Maasstadzaal in het Maasstad Ziekenhuis (1e verdieping)
Wat: Doneer uw creativiteit op Wereldkankerdag en kom de vrijwilligers helpen met het maken van zeer waardevolle hulpmiddelen voor onze patiënten. Of kom langs voor meer informatie over de vrijwilligersorganisaties die dit mogelijk maken.
Voor wie: Iedereen die zin en tijd heeft, informatie zoekt en/of graag een steentje bijdraagt.
Aanmelden: We zouden het fijn vinden als u laat weten dat u komt. Maar u mag ook spontaan langskomen. Hier kunt u zich aanmelden.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.