16-12-2014

2e plaats voor Maasstad Ziekenhuis in ranglijst ‘Beste ziekenhuizen van Nederland’

Het Maasstad Ziekenhuis staat op de 2e plaats in de ranglijst “Beste ziekenhuizen van Nederland”. Deze positie is toegekend door Wegwijs magazine, die 16 december de lijst bekendmaakte. De ranglijst heeft als doel om patiënten inzicht te geven in ziekenhuizen die in meerdere ziekenhuisonderzoeken gemiddeld hoog scoren. In het onderzoek zijn Elsevier, het Algemeen Dagblad en de patiëntenbeoordelingen van Independer en Zorgkaart Nederland meegenomen.

“De behaalde tweede plaats is een mooi resultaat. Het is de bevestiging van de goede inzet van alle medewerkers in de afgelopen periode en het vertrouwen van onze patiënten. Daarvoor willen wij hen bedanken. Het optimaliseren van de patiëntenzorg met kwaliteit & veiligheid en opleiden als de belangrijkste pijlers loont. Daarbij zijn we sterk gericht op samenwerken met ziekenhuizen in de regio zoals het Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Deze uitkomst is een mooi signaal voor verdere ontwikkeling van deze koers.”, reageert bestuurder Johan Dorresteijn.

Wegwijs
Bij het samenstellen van de ranglijst heeft Wegwijs gebruik gemaakt van de openbaar beschikbare informatie van de ziekenhuizen. Dezelfde gegevens waar patiënten ook over kunnen beschikken. Met dit onderzoek wil Wegwijs extra transparantie bieden in de keuze voor het Beste Ziekenhuis.