13-08-2014

Maasstad Ziekenhuis start met geriatrie

Op donderdag 31 juli werd de samenwerking tussen het Maasstad Ziekenhuis en het Havenziekenhuis op het gebied van geriatrie officieel vastgelegd in een overeenkomst.

Zorg kwetsbare ouderen centraal

Met de samenwerking haalt het Maasstad Ziekenhuis per 1 september 2014 veel geriatrische ervaring in huis. Dit past bovendien binnen het beleid om als ziekenhuizen in de regio Rotterdam-Rijnmond gebruik te maken van elkaars expertise.

Geriatrie
Geriatrie richt zich op kwetsbare, oudere patiënten die vaak te maken hebben met meerdere aandoeningen. Meestal een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. Het Havenziekenhuis is gespecialiseerd in ouderengeneeskunde (geriatrie).

Optimalisering zorg oudere patiënten
De samenwerking betekent voor het Maasstad Ziekenhuis de optimalisering van intensieve en hoogwaardige zorg voor oudere patiënten. Het ondersteunt de missie van het Maasstad Ziekenhuis om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren, op een vakkundige en zorgzame manier.

Per 1 september 2014
Vanaf september is er een geriater van het Havenziekenhuis werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis en kan het ziekenhuis een beroep doen op de deskundigheid van de geriater. 24 uur per dag, 7 dagen per week. In eerste instantie richt de samenwerking zich op geriatrische patiënten met een heupfractuur.