18-12-2014

Patiënten en bezoekers genieten van kerstoptreden kinderkoor CBS Beatrix school

Kinderkoor CBS Beatrixschool verraste donderdag 18 december patiënt en bezoeker met een optreden in de centrale hal van het Maasstad Ziekenhuis. Het koor bestaande uit 46 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar bracht diverse kerstliederen ten gehoor. “We vinden het leuk dat we de liedjes in het ziekenhuis mogen zingen voor de oude en zieke mensen. We hopen dat ze zich er een beetje beter of blijer door gaan voelen”, aldus enkele enthousiaste leerlingen van groep 8.

De patiënten en bezoekers genoten zichtbaar van de kerstliederen. Mevrouw Harteveld: “Een welkome afwisseling tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis.” De leerlingen van de CBS Beatrix school uit Groot-IJsselmonde hadden flink geoefend voor hun optreden. “We vinden het belangrijk dat de kinderen leren dat de maand december voor veel mensen een moeilijke maand kan zijn. Door het zingen van kerstliederen willen we iets moois brengen/geven. Het was fantastisch om de patiënten en bezoekers in het Maasstad Ziekenhuis te zien genieten. Daarnaast geeft het vaak een gevoel van eenheid,” vertellen leerkrachten Deborah van Helden en Sabrine Heuvelman.

Kerstman verrast kleine patiëntjes

Ook de Kerstman bracht  op donderdag 18 december een bezoek aan het Maasstad Ziekenhuis. Kinderen, ouders en andere liefhebbers konden op de foto met de Kerstman in de centrale hal. In de middag bezocht hij de poliklinieken, kinderafdeling en de afdeling Neonatologie om cadeautjes uit te delen.