12-10-2015

Maasstad Ziekenhuis en Stichting OOK organiseren borstkankerevenement op zaterdag 31 oktober

Wereldwijd is oktober de maand van bewustwording rondom borstkanker. Ook in Nederland worden jaarlijks veel vrouwen - en in zeer beperkte mate mannen - getroffen door deze ziekte. Daarom organiseren het Oncologisch Centrum van het Maasstad Ziekenhuis en Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) - speciaal voor hen, hun naasten en andere geïnteresseerden - een borstkankerevenement.

Presentaties, informatiemarkt, modeshow

Zaterdag 31 oktober vinden tussen 12.00 en 16.00 uur diverse activiteiten plaats in het Maasstad Ziekenhuis en het OOK Centrum, beiden gevestigd op de Zorgboulevard in Rotterdam-Zuid. Bezoekers kunnen diverse presentaties volgen, een lingerie- en haarwerkenmodeshow bijwonen en de informatiemarkt bezoeken. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn:

• voeding en kanker,
  • uiterlijke verzorging bij kanker,
  • intimiteit en seksualiteit,
  • hoofdhuidkoeling,
  • de draad weer oppakken na chemotherapie,
  • oedeemtherapie.

Ook is er de mogelijkheid om een kosteloze breiboezem - gebreide borstprothese - mee naar huis te nemen. Of een gipsafdruk van borsten te laten maken als herinnering. Let op: voor dit laatste is aanmelden vooraf verplicht.

Praktische informatie

Het volledige programma vindt u op www.stichting-ook.nl/evenement/themamiddag-borstkanker. Voor sommige onderdelen is vooraf aanmelden verplicht. Dit wordt per activiteit vermeld op beide websites.

Oppas nodig?

Kinderopvang Maaskids op de Zorgboulevard biedt bezoekers van het borstkankerevenement de mogelijkheid om hun kind(eren) die middag kosteloos bij hen te laten spelen onder professioneel toezicht.