21-07-2015

Maasstad Ziekenhuis levert patiëntgerichte borstkankerzorg

CZ beveelt het Maasstad Ziekenhuis aan op het gebied van borstkankerzorg. De zorgverzekeraar deelt het ziekenhuis in de categorie ‘Beste zorg’ in. Daarnaast heeft het ziekenhuis ook dit jaar weer het ‘roze lintje’ voor patiëntgerichte borstkankerzorg ontvangen van Borstkankervereniging Nederland.

CZ beveelt Maasstad Ziekenhuis aan voor borstkankerzorg

Het Maasstad Ziekenhuis is ingedeeld in de categorie ‘Beste Zorg’. Dit is de hoogst haalbare categorie en betekent dat CZ ons ziekenhuis aanbeveelt. Ziekenhuizen worden onder andere getoetst op het aantal patiënten en operaties per jaar, de aanwezigheid van een multidisciplinair behandelteam en wachttijden. Jaarlijks stelt CZ een ‘verantwoordingsdocument borstkankerzorg’ op waarbij wordt aangegeven hoe ziekenhuizen in Nederland kwalitatief scoren.

Aangescherpte criteria ‘roze lintje’

Borstkankervereniging Nederland heeft het Maasstad Ziekenhuis ook dit jaar weer het ‘roze lintje’ voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend. Het ziekenhuis werkt samen met Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum om de beste borstkankerzorg te leveren. Het roze lintje geeft aan dat het Maasstad Ziekenhuis voldoet aan de basiseisen van goede borstkankerzorg, zoals Borstkankervereniging Nederland die stelt. Voorbeelden van deze basiseisen zijn het aantal patiënten per jaar, hoe snel een patiënt wordt geopereerd en of er voldoende psychosociale zorg geboden wordt. Ook zijn er eisen omtrent het mammateam en het multidisciplinair overleg. Jaarlijks worden de criteria voor het roze lintje aangescherpt. Hiervoor heeft Borstkankervereniging Nederland via B-force (online patiëntenplatform) en een focusgroep getoetst wat borstkankerpatiënten belangrijk vinden. Ook spraken ze met beroepsgroepen, zorgverzekeraars en zorgverleners vanuit ziekenhuizen.

Meer informatie

Meer informatie over borstkankerzorg in het Maasstad Ziekenhuis is hier te vinden.