30-06-2015

Maasstad Ziekenhuis ontvangt cadeaus voor kinderafdeling van Stichting DaDa

Op dinsdag 30 juni heeft stichting DaDa meerdere dozen met speelgoed overhandigd aan de verpleegafdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie van het Maasstad Ziekenhuis.

Teamleider van de afdeling Kindergeneeskunde Annella Vermaas uitte haar dankbaarheid namens de afdeling en kinderen tijdens het in ontvangst nemen. “We kunnen de kinderen van alles uitleggen en vertellen, dat is ook belangrijk, maar ze onthouden hoe je ze hebt laten voelen. Deze cadeautjes helpen ons om dit zo goed mogelijk te doen en kinderen even af te leiden, te belonen of te stimuleren als zij dit nodig hebben.”

Cadeaus voor diverse doeleinden

Pedagogisch medewerker Laura Krul en Tonnie Obrusnik is ook heel blij met de cadeautjes. “De kleine cadeautjes kunnen we gebruiken voor de zogenaamde ‘prikkoffer’. Dit is een koffer waaruit het kind na een vervelende ingreep of prik een cadeautje mag kiezen. De grotere cadeaus zijn geschikt voor kinderen die hier vaak komen voor onderzoeken of behandelingen. We maken dan samen met het kind een spaarkaart. Na elke behandeling kunnen ze een sticker plakken op de kaart. Is de kaart vol, dan mag er een cadeau uitgezocht worden. Op deze manier maken we het bezoek hopelijk een beetje aangenamer.”

Pedagogisch medewerker Tonnie Obrusnik geeft patiëntje Keano een mooi cadeau van stichting DaDa

Bob heeft een mooi cadeau uitgezocht met pedagogisch medewerker Laura Krul

Doel van stichting DaDa

Eén van de doelen van stichting DaDa is ziekenhuizen kindvriendelijk maken en houden waardoor stress bij kinderen en hun ouders wordt verminderd en een veilige omgeving wordt gecreëerd. Deze van origine Rotterdamse stichting helpt ziekenhuizen en zorginstellingen, waar kinderen komen, dit te realiseren. Tijdens een jaarlijks galadiner wordt middels het veilen van goederen en diensten, geld opgehaald. Ook op de pallets met speelgoed kan die avond geboden worden. Stichting DaDa bezorgt landelijk op deze manier jaarlijks bij circa 30 zorginstellingen en ziekenhuizen, waar kinderen verblijven, een pallet met speelgoed.

Gift door stichting DaDa aan afdeling Kindergeneeskunde van het Maasstad Ziekenhuis