23-07-2015

Twintig procent van jongvolwassenen met chronische rugklachten heeft vorm van reuma

Van de jonge mensen tussen de 18 en 45 jaar die zich met chronische lage rugklachten bij de huisarts melden, blijkt bijna twintig procent last te hebben van de reumatische aandoening axiale spondyloartritis.

Deze patiënten zouden moeten worden doorverwezen naar een reumatoloog, aangezien deze ziekte tegenwoordig goed te behandelen is met ontstekingsremmende pijnstillers of biologicals (eiwitten). Dit blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker Lonneke van Hoeven verbonden aan de afdeling Reumatologie van het Maasstad Ziekenhuis en Erasmus MC en Angelique Weel, reumatoloog in het Maasstad Ziekenhuis. De onderzoeksresultaten zijn deze week gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift PLOS ONE. Ter info persbericht Erasmus MC.

Publicaties in de media