30-11-2016

Anton Westerlaken stopt als lid raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis

Anton Westerlaken stopt per 1 december 2016 als lid raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Aanleiding voor zijn aftreden is de gezondheidssituatie waarin hij verkeert. De raad van toezicht en de raad van bestuur betreuren het dat Anton Westerlaken om deze reden heeft besloten terug te treden.

Veel waardering
Anton Westerlaken was sinds 1 januari 2012 verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis als voorzitter van de raad van bestuur en later als lid van de raad van bestuur. De raad van toezicht heeft veel waardering voor alles wat Anton Westerlaken heeft bereikt en voor de enorme betrokkenheid en inzet waarmee hij de organisatie in beweging heeft gebracht na de complexe periode uit 2011. Onder zijn leiding heeft het Maasstad Ziekenhuis zowel de STZ status, de JCI accreditatie en het kandidaat lidmaatschap Santeon behaald. Speciale waardering gaat uit naar zijn rol in het Spijkenisse Medisch Centrum en de samenwerking in de regio.

Invulling vacature raad van bestuur
De raad van toezicht neemt op korte termijn een besluit over de invulling van de ontstane vacature. Tot die tijd bestaat de raad van bestuur uit Peter Langenbach (voorzitter) en Johan Dorresteijn.

Anton Westerlaken
Foto: Anton Westerlaken