22-09-2016

Maasstad Ziekenhuis behaalt als eerste in regio kwaliteitscertificaat voor HIV behandelcentrum

Op verzoek van de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren (NVHB) bezochten auditoren (onderzoekers) van certificeringsorganisatie DNV GL deze week het HIV behandelcentrum van het Maasstad Ziekenhuis.

Het HIV centrum werd getoetst op basis van de HKZ-normen; een kwaliteitskeurmerk in de zorgsector. Het Maasstad Ziekenhuis doorstond het onderzoek zeer succesvol. Het HIV team kreeg complimenten over het werk en de organisatie van het centrum. De auditoren rapporteerden geen enkel verbeterpunt.

Volledig zelfstandig HIV behandelcentrum
Het Maasstad Ziekenhuis is het eerste HIV behandelcentrum in Rotterdam dat het kwaliteitscertificaat krijgt en is nu officieel een volledig zelfstandig behandelcentrum. Jan den Hollander, Internist-Infectioloog: “We zijn er trots op dat het HIV team het certificaat zo glansrijk heeft behaald. Het is de kroon op ons werk van de afgelopen jaren om een patiëntvriendelijk en servicegericht team te zijn.”

Foto taart HKZ-certificering HIV behandelcentrum