12-06-2017

Digitale patiëntenfolders voor patiënten in het Maasstad Ziekenhuis

Vanaf 12 juni bieden wij onze patiëntenfolders digitaal aan in plaats van op papier. Zo kunnen patiënten eenvoudig via een computer, tablet of telefoon de voor hen relevante folders lezen. Worden de digitale folders op een later moment weer ingekeken door de patiënt, dan leest hij/zij online altijd de meest bijgewerkte informatie. Zo voorkomen we dat er verouderde informatie wordt gelezen én gaan we duurzaam om met papier. Voor mensen die de folders toch liever op papier lezen, blijft er een kleine voorraad folders beschikbaar.

Maasstad Ziekenhuis gaat mee in digitale ontwikkeling

Ziekenhuizen, overheidsorganisaties en het onderwijs hebben inmiddels grote digitale stappen gemaakt. Mensen zijn steeds meer gewend om informatie digitaal toegestuurd te krijgen of zelf digitaal te raadplegen. Ook uit onze eigen patiëntenpanels is dit gebleken. Een aantal Nederlandse ziekenhuizen is al een tijd geleden overgestapt van de papieren naar digitale patiëntenfolders. Het Maasstad Ziekenhuis wil graag mee in deze digitale ontwikkeling.

Online altijd de bijgewerkte informatie

Met het invoeren van digitale folders wordt voorkomen dat inmiddels achterhaalde informatie nog wordt gelezen en gehanteerd. Mensen met een chronische ziekte of een langdurige behandeling bewaren thuis vaak de gekregen patiëntenfolders en raadplegen deze soms maanden of jaren later nog. Echter deze informatie kan inmiddels achterhaald zijn. Met het digitaal raadplegen zorgen we er voor dat mensen altijd online de bijgewerkte versie van de folder lezen.

Wat betekent dit voor u als patiënt?

Patiënten krijgen de folders digitaal aangeboden in plaats van op papier.  De patiënt kan eenvoudig de digitale folders raadplegen op onze website.  Patiënten krijgen een brief mee waarop staat welke folders belangrijk zijn om te lezen. In twee eenvoudige stappen staat uitgelegd hoe de folder(s) kan worden geraadpleegd.

Voor mensen die de folders toch liever op papier lezen, hebben we natuurlijk nog een papieren versie liggen.