21-07-2017
Terug

Gezamenlijk patiëntendossier Coöperatie Zorg op Zuid genomineerd voor Computable Awards 2017

Samenwerkingsverband ‘Coöperatie Zorg op Zuid’, bestaande uit Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum, stapt 6 oktober van dit jaar over op één gezamenlijk elektronisch patiëntendossier (EPD). Vanwege de unieke samenwerking – het is de eerste keer dat vier zelfstandige ziekenhuizen met één EPD-systeem gaan werken – is het project door vaktijdschrift Computable genomineerd.

Steun ook ons initiatief  
U kunt ons project, in het belang van de regionale zorg, steunen door uw stem uit te brengen via de link verderop in dit bericht.

Voordelen voor patiënten

De vier ziekenhuizen gaan gebruikmaken van HiX, het nieuwe EPD van softwareleverancier ChipSoft. Peter Langenbach, bestuursvoorzitter Maasstad Ziekenhuis namens de coöperatie: “Het doel van Coöperatie Zorg op Zuid is patiënten goede zorg te verlenen – als dat kan dichtbij huis – en verder weg als het moet. Met het gezamenlijke EPD kunnen onze zorgverleners, na akkoord van de patiënt, veel gemakkelijker en sneller samenwerken. Ze kunnen efficiënter de nodige patiëntinformatie met elkaar delen, zowel met de ziekenhuizen onderling als met de ketenpartners, zoals huisartsen, apothekers en laboratoria. Het maakt daarbij niet uit op welke locatie de zorgverlener op dat moment aan het werk is.”

Uniek project
Met deze zogeheten multibedrijven-inrichting in HiX profiteren de vier coöperatieziekenhuizen van alle voordelen die een gezamenlijk EPD-systeem te bieden heeft, terwijl ze – zoals gewenst – volledig zelfstandige ziekenhuizen blijven. Hiermee is de coöperatie koploper in Nederland. Om een gedeeld EPD mogelijk te maken moet de onderliggende infrastructuur centraal – vanuit één plek – worden beheerd. Dat gebeurt in dit geval vanuit de locatie Maasstad Ziekenhuis. De vier ziekenhuizen zijn echter als gehele coöperatie verantwoordelijk voor het EPD-systeem. Van ontwerp, tot invoering en beheer. Voor de redactie van Computable was de unieke samenwerking tussen de vele betrokken organisaties reden om het project te nomineren voor de Computable Awards 2017 in de categorie Partnerproject van het jaar. Bij de realisatie van het gezamenlijke EPD zijn ICT-leveranciers ChipSoft, Cisco en Flowmon Networks betrokken. Daarnaast leveren Infield-ICT, Vosko, ICTZ en Eurofiber hun adviesdiensten aan het project.  

Hoe kunt u uw stem uitbrengen?
Voor het uitbrengen van uw adviesstem, klikt u op deze link. Na het invullen van enkele gegevens (die door Computable vertrouwelijk worden behandeld), ontvangt u per e-mail een persoonlijke link om eenmalig mee te stemmen. Dat kan tot en met zondag 8 oktober. Op dinsdag 31 oktober maakt Computable de winnaar per categorie bekend. 

Over Computable Awards 2017
Computable reikt in 2017 voor de twaalfde keer in verschillende categorieën – de Computable Awards uit. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Op dinsdag 31 oktober 2017 wordt de winnaar per categorie bekend gemaakt.

 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.