05-09-2017

Havenziekenhuis wordt Havenpolikliniek

De poliklinische zorg in het centrum van Rotterdam blijft behouden door een unieke samenwerking tussen het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis.

Het Havenziekenhuis verandert in een poliklinisch centrum onder de naam 'Havenpolikliniek' en houdt daarmee op te bestaan als zelfstandig, volledig ziekenhuis. Met de Havenpolikliniek blijft een groot deel van de bestaande poliklinische zorg en toegang tot vervolgzorg behouden voor de stad en haar inwoners; op de vertrouwde locatie, in het hart van Rotterdam.

Daarnaast is de Havenpolikliniek belangrijk voor de werkgelegenheid; de artsen en vaste (zorg)medewerkers van het Havenziekenhuis blijven verzekerd van werk.

Het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis willen hun krachten bundelen om in dit poliklinische centrum een optimale samenwerking en zorgvernieuwing te realiseren. Hierbij zullen de gemeente Rotterdam, zorgverwijzers zoals huisartsen en andere zorgaanbieders nadrukkelijk worden betrokken. Het plan om op deze manier samen te werken - in een poliklinisch centrum - is uniek in Nederland.

Het hele persbericht vindt u op de website van het Havenziekenhuis.