27-01-2017

JINC Baas van Morgen laat twee leerlingen het Maasstad Ziekenhuis ontdekken

Op donderdag 26 januari mochten 200 kinderen één dag ervaren hoe het is om de baas te zijn. Kacper en Michalina van de Pniëlschool in Rotterdam waren twee van de gelukkigen. Zij mochten de indrukkende wereld van het Maasstad Ziekenhuis ontdekken. ‘Baas’ Monique Westerlaken, manager HR, Strategie & Verantwoording, gaf de twee een duidelijke opdracht mee.

Waardevolle ervaring
Kacper en Michalina moesten op zoek naar Monique, hun zogenaamde moeder, die aan de andere kant van het ziekenhuis in een ziekenhuisbed lag. Om haar te kunnen vinden, moesten ze aanwijzingen vragen bij verschillende afdelingen. Kacper en Michalina: “Iedereen hielp ons goed en nam de tijd voor ons. Ook als we het nog een keer kwamen vragen omdat we de aanwijzing vergeten waren.” Monique had ook gevraagd om te kijken wat beter of leuker kon. Kacper en Michalina vonden sommige wachtkamers wat saai en stelden voor white boards op te hangen. Voor tekeningen, tips en complimenten. Wat een goede idee! Het hoogtepunt van de dag was het kijkje in de ambulance. Monique Westerlaken: “Ondanks de vele mogelijkheden en diversiteit aan banen binnen ons ziekenhuis hebben beide kinderen niet de ambitie om in een ziekenhuis te gaan werken of de baas van morgen te worden. Kacper wil prof voetballer worden en Michalina weet het nog niet. Toch brengt elke ervaring, zo ook deze, ze vast en zeker een stapje dichter bij de keuze die bij hen past en heeft het ze meer inzicht gegeven in de mogelijkheden die er zijn. En dat maakt dit initiatief van JINC meer dan de moeite waard om mee te doen.”

Doel Baas van Morgen
Tijdens ‘Baas van Morgen’, een initiatief van JINC, nemen leerlingen voor een dag het roer over van de top van Nederland. Kinderen – die opgroeien in een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkloosheid – ervaren die dag hoe het is om de leiding te hebben van een succesvolle organisatie en doen daarmee een waardevol contact voor het leven op. Met deze ‘super bliksemstage’ wil JINC laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt voor iedereen belangrijk is. Een netwerk en een rolmodel kunnen daarbij helpen. Het Maasstad Ziekenhuis draagt hieraan graag haar steentje bij. “JINC Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen. Het biedt een kind de kans om zijn of haar perspectief te verbreden”, aldus Daniël Roos (directeur JINC).

Over JINC
JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8-16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past. Zo geven we jaarlijks meer dan 43.000 basisschool- en vmbo-leerlingen uit Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Kennemerland, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht de kans om te groeien. JINC is een non-profit organisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

Foto: Kacper en Michalina in de ambulance