13-05-2017

Afdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis verrast Hersenstichting en Amref Flying Doctors met cheque

Voor het vierde jaar op rij zijn er in december oliebollen gebakken en verkocht door medewerkers van onze afdeling Verloskunde. Medewerkers, hun familieleden en mensen uit de omgeving bestelden voor een bedrag van €1.192,- aan oliebollen voor het goede doel. Dit bedrag is aangevuld door de maatschap Gynaecologie – waaronder verloskunde valt - tot €2.017,- en is verdeeld over twee goede doelen. Dit doel is ieder jaar anders, maar het zijn altijd goede doelen die de mensen op de afdeling Verloskunde van het Maasstad Ziekenhuis een warm hart toe dragen.

Baby-Moederdagpakketten voor Amref Flying Doctors

Namens Amref Flying Doctors nam Sylvia Castelijn de cheque ter waarde van €500,- in ontvangst: “Wij zijn heel blij met deze gift. Hiermee kunnen we 20 baby-moederdagpakketten inzetten. Dit houdt in dat we 20 baby’s kunnen vaccineren in moeilijk bereikbare gebieden in Afrika. Kinderen die anders aan ziekten als mazelen, de bof of rode hond kunnen sterven. De kans op overlijden tijdens of na de bevalling is voor aanstaande Afrikaanse moeders en hun kindjes nog steeds zeer groot. Hiervoor zet Amref Flying Doctors zich in. In deze gebieden hebben ze eenvoudige zaken als bijvoorbeeld een schaar niet altijd bij de hand. Hier komt het voor dat een navelstreng wordt afgekneld met een touwtje. We zetten ons in om zwangeren, verloskundigen en artsen in deze gebieden van materialen en van kennis te voorzien.”

€1.517,- voor Hersenstichting

Verpleegkundige Dita Rip (één van de initiatiefneemster van de oliebollenactie) licht de keuze voor de Hersenstichting toe: “Op onze afdeling zijn meerdere collega’s werkzaam die in hun nabije omgeving te maken hebben met mensen met een hersenaandoening. Om die reden waren we er snel over uit dat een groot gedeelte van het geld aan de Hersenstichting moest worden geschonken. We hopen dat we door middel van deze gift onderzoek naar hersenaandoeningen kan blijven plaatsvinden. Misschien helpt het niet direct de naasten van onze eigen collega’s, maar wellicht wel hun kinderen en ieders naasten.”