04-09-2017
Terug

Pieter de Bey nieuwe directeur Santeon

Pieter de Bey (36) wordt met ingang van 1 december 2017 de nieuwe directeur van Santeon. Het Maasstad Ziekenhuis is lid van Santeon; de Nederlandse ziekenhuisgroep waarbinnen zeven topklinische ziekenhuizen open samenwerken, met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing.

Ervaring
De Bey  is op dit moment werkzaam voor de Boston Consulting Group (BCG) in New York, waar hij verantwoordelijk is voor de strategische trajecten van enkele Amerikaanse zorgaanbieders. Hij heeft eerder in 2016 vanuit BCG Amsterdam een belangrijke bijdrage geleverd aan de organisatie van Value-Based Health Care (VBHC) binnen Santeon. Daarvoor was hij werkzaam voor ICHOM (International Consortium for Health Outcomes Measurement), dat een prominente rol speelt bij de verdere verspreiding van VBHC.

Motivatie
Douwe Biesma, voorzitter Santeon: ”Ik ben erg blij met de komst van Pieter. We denken dat we met hem de juiste persoon in huis hebben om VBHC vanuit Santeon een krachtige impuls te geven. De eerdere samenwerking verliep zeer plezierig en we zijn erg content dat Pieter onze nieuwe directeur wil worden.” 

De Bey geeft op zijn beurt aan dat hij veel zin heeft in zijn nieuwe functie bij Santeon: “Ik ben zeer gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren aan de verdere vormgeving van VBHC binnen Santeon. Santeon is een uniek samenwerkingsverband van zeven sterke ziekenhuizen, die gezamenlijk grote stappen zetten om de gezondheidsuitkomsten van hun patiënten meetbaar te verbeteren, op een kosteneffectieve manier. Dat bestaat nog niet op veel plekken in de wereld. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de agenda van Santeon, die binnenkort geactualiseerd wordt in een nieuw 'handvest' (plan voor de toekomst).” 

De Bey (zie foto hieronder) wordt de opvolger van Leonique Niessen, die eerder dit jaar heeft aangekondigd Santeon per 1 november aanstaande te verlaten. 

Meer over Santeon
Hier vindt u meer informatie over Santeon.

 

 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.