07-02-2017
Terug

Start Geriatrische Trauma Unit

In het Maasstad Ziekenhuis kunnen senioren met een gebroken heup terecht op de Geriatrische Trauma Unit (GTU). Deze unit is een samenwerking tussen de specialismen traumachirurgie en klinische geriatrie en biedt multidisciplinaire specialistische zorg. Onderzoek heeft aangetoond dat senioren dankzij deze zorg minder complicaties hebben en korter opgenomen hoeven te worden.

Op de GTU werkt de traumachirurg nauw samen met de klinisch geriater (ouderenspecialist) en de verpleegkundig specialist. Zij lopen dagelijks visite en houden wekelijks multidisciplinaire patiëntenbesprekingen. De aanpak vanuit de GTU leidt tot betere zorg voor deze kwetsbare groep ouderen zodat zij sneller weer voor zichzelf kunnen zorgen. Ook wordt er specifiek gekeken naar valrisico, gebruik van medicatie, ondervoeding en verwardheid. Een (gespecialiseerd) team van verpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkers, transferverpleegkundigen en behandelaren staan dagelijks klaar om kwaliteitszorg aan deze patiënten te leveren.

GTU

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.