14-04-2017

Veel mooie, hartverwarmende activiteiten tijdens de verwenweek in het Maasstad Ziekenhuis

Deze week was het verwenweek in ons ziekenhuis. Met kleine, hartverwarmende acties hebben medewerkers zich ingezet om net dat beetje extra aandacht te geven aan onze patiënten. Een initiatief van een aantal medewerkers dat anderen wist te inspireren en zich als een olievlek heeft uitgespreid onder de collega’s.

Verwenzorg is…

Iedereen heeft zo zijn eigen idee bij verwenzorg. In de verwenweek ontstonden dan ook hele verschillende en mooie activiteiten.  Hieronder een greep uit de vele acties:

… een geschenk met aandacht

Een geschenk met aandacht
Ouders van pasgeboren kleintjes op de afdeling Neonatologie kregen van de medewerkers vertrouwen, hoop, liefde en geluk in de vorm van een klavertje vier en een foto van hun kleine wonder in een lijstje van klavertjes vier.

… oprechte aandacht en interesse

null null
Medewerkers van stafafdelingen gingen langs verpleegafdelingen om patiënten te bezoeken en een praatje te maken met patiënten die daar behoefte aan hadden. Ook de raad van bestuur bezocht patiënten.

… waardevolle momenten creëren en vastleggen

Stralend en dolverliefd op de foto tijdens de new born fotoshoot of verwend worden met een zwangerschapsmassage op de afdeling Verloskunde.

… iets lekkers

Iets lekkers doet het altijd goed. Deze week werd er dan ook veel lekkers geserveerd door onze medewerkers van verpleegafdelingen en poliklinieken. Bijvoorbeeld een advocaatje met slagroom, cupcakes, ijsjes, eigen gebakken koekjes en zelfs een heuse high tea voor mensen op de afdeling Orthopedie en de afdeling Oncologie.

… een warm welkom

null null
Een gezonde snack voor alle bezoekers dankzij Team Eten en Drinken van het Maasstad Ziekenhuis in samenwerking met Sodexo en Greenco.

… een vrolijke noot

Een vrolijke noot met muziek aan bed op het Dialysecentrum, de afdeling Kindergeneeskunde en de afdeling Neurologie.

… jong en oud samenbrengen

Kinderen van basisschool de Waterlelie uit Hendrik Ido Ambacht, waar de dochter van een van onze medewerkers naar school gaat, hebben bloemen geknutseld en uitgedeeld aan onze patiënten.