13-10-2017
Terug

Zorg om patiënt heen geregeld in ‘Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas’ van Maasstad Ziekenhuis

De polikliniek Bariatrie – het Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas – van het Maasstad Ziekenhuis is sinds september gevestigd op een nieuwe locatie, op de Zorgboulevard direct naast het ziekenhuis.

Merendeel behandelingen bij elkaar
Op de nieuwe locatie kunnen patiënten – in een nog meer ontspannen sfeer – terecht bij alle specialisten uit het multidisciplinair team, die betrokken zijn bij hun behandeling. Alle specialisten houden daar hun spreekuur. Dit heeft als grootste voordeel voor de patiënt dat het merendeel van hun vijf jaar durende behandelprogramma op één plek plaatsvindt. Kortom, de zorg wordt hier om de patiënt heen geregeld.

Belangrijke zorg
De wijze waarop de zorg in dit centrum voor de patiënt is ingericht, geeft aan dat bariatrie – de medische behandeling van overgewicht – een belangrijk onderwerp is voor het Maasstad Ziekenhuis. Daarbij is het één van de weinige ziekenhuizen in Nederland die bariatrische chirurgie opneemt in de opleiding tot chirurg.


Foto: een geïnteresseerde bezoeker krijgt persoonlijke uitleg over het behandelprogramma 
 

Officiële en feestelijke opening
De nieuwe locatie werd donderdagmiddag 12 oktober officieel en feestelijk geopend met een informatiemarkt, waarbij verschillende zorgprofessionals van het Maasstad Ziekenhuis het behandelprogramma persoonlijk toelichtten aan geïnteresseerde bezoekers. 

Meer over Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas
Het Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas helpt mensen met ernstig overgewicht om tot een gezond gewicht te komen. Een team van medisch specialisten en paramedici van verschillende – bij het behandelprogramma – betrokken afdelingen behandelt en begeleidt deze patiëntengroep. Tot de verhuizing naar de nieuwe locatie was het expertisecentrum te vinden op de polikliniek Chirurgie.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.