19-10-2018

Feestelijke opening Kinderpatio en introductie vrolijke infuuszakken in Maasstad Ziekenhuis

Op woensdagmiddag 17 oktober werd op feestelijke wijze de nieuwe Kinderpatio geopend op de afdeling Kindergeneeskunde van het Maasstad Ziekenhuis. Daarbij was onder andere Stichting DaDa aanwezig, die de nieuwe speelplaats mogelijk heeft gemaakt met Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis.

Na een speech van de zorgmanager van de afdeling, waarin de sponsoren werden bedankt en het nut en de noodzaak van de speelplaats werden benoemd, werd de Kinderpatio officieel geopend. Dit gebeurde met het doorknippen van een oranje lint door één van de jonge patiënten van de afdeling. Direct daarna werd er volop gespeeld op de gloednieuwe speelplaats.  

Foto: één van de jonge patiënten van de afdeling opent de Kinderpatio met het doorknippen van een lint


Vrolijke infuuszakken
Op de middag van de opening werd tevens het ‘Fuusje’ geïntroduceerd op de afdeling Kindergeneeskunde. Dit is een vrolijk bedrukte kartonnen hoes, die om een infuus heen kan worden geschoven. Het Fuusje is er in verschillende ontwerpen, zoals met een afbeelding van Dana de Dolfijn of een Emoji (smiley). De tekeningen op de hoes leiden kinderen op een positieve manier af en laten hen anders kijken naar medische producten. Daarmee zijn ze absoluut van toegevoegde waarde. De binnenkant van het Fuusje zit bovendien vol met leuke kleurplaten, opdrachten en prikkelende vragen. Tijdens de feestelijk middag had één van de bedenkers van Fuusje een aantal blanco exemplaren meegenomen die de kinderen konden versieren met hun eigen kunstwerk. Net als de Kinderpatio zijn de Fuusjes mogelijk gemaakt door sponsorgeld.

Foto: kinderen konden – met de bestaande Fuusjes als voorbeeld – hun eigen ontwerp op een Fuusje tekenen


Meer over Fuusje
Op http://www.fuusje.nl/ vindt u meer informatie over de verpakkingen voor infuuszakken.

Helpt u ons mee de Fuusjes ook in de toekomst te kunnen blijven aanbieden? Met 1 euro maakt u al 1 patiëntje blij met een Fuusje! Doe hier meteen een donatie onder vermelding van 'Fuusje':

Doneren

 

Meer over Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis
Klik hier