30-01-2019
Terug

Patiëntjes Maasstad Ziekenhuis in elektrische mini-auto naar de OK dankzij Stichting DaDa

Woensdag 30 januari ontving zowel de Kinderafdeling als het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis elektrische mini-auto’s van Stichting DaDa. Met de elektrische auto’s kunnen de patiëntjes onder andere van de afdeling naar de OK rijden. Teamleider van het Brandwondencentrum Rob van Komen: “De auto leidt af van pijn en angst en geeft het brandwondenkind zelf de mogelijkheid en zelfstandigheid om naar de behandeling of operatie te rijden. Ook denken we er aan om de auto in te zetten als een patiëntje met ontslag kan. Dan mag hij of zij er mee naar de uitgang van het Brandwondencentrum rijden. We zijn er heel erg blij mee.”

Ook de Kinderafdeling is dankbaar voor dit mooie geschenk. Pedagogisch medewerker Laura Krul:”Voor je jonge patiënten die het erg spannend vinden om naar de operatiekamer te gaan, of voor een bepaald onderzoek naar een andere afdeling te moeten, zijn de mini-auto’s een uitkomst! De stoere auto maakt de weg ernaartoe een stuk aangenamer en neemt een stukje angst en frustratie weg bij het kind. Ook voor de ouder is dit fijn.” Kinderarts Desiree Bezemer vult aan: “De mini-auto’s geven de opgenomen kinderen een prachtige afleiding tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Rijdend in de auto vergeten ze even waar ze zijn en kunnen ze gewoon weer even kind zijn. Door de afstandsbesturing zijn ze ook geschikt voor kleine of hele zieke kinderen: dat zal veel blije gezichten opleveren!”

Stichting DaDa heeft als missie zorgen voor een goede kinderzorg. In dat kader schenken zij de vier Mercedes mini-auto’s. De sponsoring wordt mede mogelijk gemaakt door Bosch Car Service Nederland, die een groot aantal mini-auto’s aan Stichting DaDa beschikbaar stelde.


De vier mini-auto’s met trots bestuurders.


Voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis, Peter Langenbach en Sophie Knoote van Bosch Car Service Nederland waren bij de ontvangst van de mini-auto’s aanwezig.

 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.