14-07-2020

Feyenoord Fanshop geopend in Maasstad Ziekenhuis

Feyenoord en het Maasstad Ziekenhuis hebben vandaag in het Maasstad Ziekenhuis een nieuwe Feyenoord Fanshop geopend. Het is de zesde Feyenoord Fanshops in Rotterdam en omgeving. De officiële opening werd verricht door Joris van Dijk, commercieel directeur van Feyenoord en Peter Langenbach, voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Ook Feyenoord 1-speler Lutsharel Geertruida was aanwezig.

 
Foto: Peter Langenbach ontving tijdens de opening het nieuwe Feyenoord-thuisshirt voor seizoen 2020-2021 uit handen van Feyenoord 1-speler Lutsharel Geertruida. 

Peter Langenbach ziet de komst van de Fanshop als een mooie toevoeging voor het Maasstad Ziekenhuis. ‘Als de coronacrisis ons één ding heeft laten zien, is het wel dat we samen sterk moeten staan. Daarom zijn we ook blij met en trots op het partnerschap met Feyenoord. Veel van onze patiënten en medewerkers zijn ook supporter van Feyenoord. Voor hen komt de club dankzij deze nieuwe Fanshop een beetje dichterbij.’ 

Kracht brengen
Joris van Dijk ziet de Fanshops als een logisch gevolg van de goede samenwerking die de voetbalclub heeft met het Maasstad Ziekenhuis. ‘Eind vorig jaar hebben we de handen ineen geslagen met het Maasstad Ziekenhuis om op sociaal-maatschappelijk gebied het verschil te maken. Dat is dit jaar natuurlijk extra belangrijk geworden. Door middel van deze nieuwe Fanshop kunnen we met Feyenoord nu structureel kracht brengen op een plek waar dat nodig is: in het hart van de zorg.’

Partnerschap
Feyenoord en het Maasstad Ziekenhuis zijn in november 2019 een partnerschap aangegaan, waarbij samen wordt opgetrokken op sociaal-maatschappelijk gebied. Onder de noemer #KrachtvanFeyenoord werken voetbalclub en ziekenhuis gezamenlijk aan vier belangrijke speerpunten: vitaliteit & sportparticipatie, werkgelegenheid, stages en kennisdeling. In de wijken rondom Feyenoord-stadion De Kuip en het Maasstad Ziekenhuis lopen in het kader hiervan diverse projecten.