10-03-2020

Resultaten contactonderzoek patiënten en medewerkers Dialysecentrum negatief

De patiënten en medewerkers die in contact zijn geweest met de medewerker van het Dialysecentrum van het Maasstad Ziekenhuis die besmet was met het coronavirus (COVID-19), hebben tot nu toe negatief getest op het coronavirus (COVID-19).

De medewerker van het Dialysecentrum testte afgelopen zaterdag positief op besmetting met het coronavirus (COVID-19). Deze besmetting heeft waarschijnlijk in de privé-omgeving plaatsgevonden. De medewerker heeft dat direct gemeld, nadat deze zelf van de mogelijke besmetting op de hoogte was gebracht.

Omdat de medewerker de afgelopen dagen in het Dialysecentrum heeft gewerkt met lichte luchtwegklachten, is er direct in kaart gebracht welke patiënten en medewerkers in contact zijn geweest met de besmette medewerker. Die medewerkers zijn geïnformeerd. De mensen die binnen deze contactgroep luchtwegklachten hebben, zijn getest en de uitslagen zijn tot nu toe negatief. Medewerkers zonder klachten is geadviseerd de richtlijnen van het RIVM te volgen.

De patiënten van vrijdag tot en met maandag een afspraak hadden en die ook in de contactgroep vallen, zijn geïnformeerd. De patiënten met luchtwegklachten zijn getest en ook die uitslagen zijn tot nu toe negatief.