24-09-2021

Aanpassingen coronamaatregelen per 25 september 2021

Met de landelijke versoepelingen worden er ook een aantal maatregelen in ons ziekenhuis aangepast. Hierbij volgen wij waar mogelijk de algemene maatregelen van het RIVM. Hieronder vindt u in het kort de maatregelen die gelden in ons ziekenhuis vanaf zaterdag 25 september 2021:

• Bezoekregeling verpleegafdeling: maximaal 2 bezoekers per patiënt per dag. Zij mogen tegelijkertijd of na elkaar komen. Zie voor uitzonderingen de uitgebreide informatie hieronder bij 'Op bezoek in het ziekenhuis'.
  • Anderhalve meter afstand: in het ziekenhuis houden we ons aan de 1,5 meter afstand. Dit doen we voor de veiligheid van onze patiënten en medewerkers. Op sommige plekken is het niet mogelijk om de 1,5 meter afstand aan te houden, bijvoorbeeld:
    • in de wachtruimte van de polikliniek. Dan kan het zijn dat wij u vragen om tijdelijk even ergens anders plaats te nemen, bijvoorbeeld in de gang of centrale hal. En niet eerder dan 5 minuten voor de afspraak terug te komen.
    • op de verpleegafdeling op de 4-persoonspatiëntenkamers. Hier is al het bezoek verplicht om een mondkapje te dragen.
    • bij contact met de zorgmedewerker. Waar nodig draagt de zorgmedewerker een mondmasker.

Welke regels veranderen er niet

• Blijf thuis als u klachten heeft die passen bij het coronavirus en bel voor een andere afspraak.
  • Het is niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in ons ziekenhuis. Uitzonderingen zijn:
    • op een 4-persoonspatiëntenkamer is al het bezoek verplicht om een mondkapje te dragen.
    • bij contact met de zorgmedewerker, draagt de zorgmedewerker waar nodig een mondmasker.
  • Houd anderhalve meter afstand.
  • Was u handen regelmatig met water en zeep of gebruik handalcohol.
  • Volg de looproutes zoals aangegeven in het ziekenhuis.
  • U mag samen met één begeleider naar uw afspraak komen.
  • Bij een opname in het ziekenhuis mag één persoon u begeleiden.
  • Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis, meld u maximaal 5 minuten voor uw afspraak bij de balie.
  • Verlaat het ziekenhuis zo snel mogelijk na uw afspraak.

Lees hier de uitgebreide informatie over de coronamaatregelen en wat dit voor u betekent als u naar ons ziekenhuis komt.