Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie
26-07-2022

Coronamaatregelen in het Maasstad Ziekenhuis | Update 26 juli 2022

We hebben in het Maasstad Ziekenhuis de coronamaatregelen weer uitgebreid. Onze medewerkers dragen een mondneusmasker op alle afdelingen waar patiënten zijn opgenomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de verpleegafdelingen, het Observatorium, de Dagbehandeling en de Spoedeisende Hulp. Medewerkers van de poliklinieken, de afdelingen Radiologie, Bloedafname en Dialyse dragen een mondneusmasker als zij contact hebben met patiënten of als ze geen 1,5 meter afstand kunnen houden van anderen.

We hebben deze maatregel weer ingevoerd om onze kwetsbare patiënten en onze medewerkers te beschermen. Er zijn namelijk veel meer coronapatiënten opgenomen dan de afgelopen maanden en veel medewerkers zijn ziek. In de vakantieperiode zijn natuurlijk ook veel medewerkers op vakantie.

Hoe kunt u ons helpen?

We willen ervoor zorgen dat onze werkende collega’s gezond hun werk kunnen blijven doen. U kunt ons hierbij helpen. Komt u op bezoek bij een patiënt die is opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis? Dan vragen wij u dringend een mondneusmasker te dragen op de afdeling. Zo beschermt u onze patiënten, onze medewerkers en uzelf tegen het coronavirus.

Daarnaast raden wij u aan op andere plekken in het ziekenhuis het mondneusmasker te dragen als u geen 1,5 meter afstand denkt te kunnen houden van onze medewerkers en patiënten of als u daar zelf behoefte aan heeft. Heeft u geen mondneusmasker mee? Vraag aan onze vrijwilligers waar u er een kunt krijgen.

Daarnaast gelden nog altijd de volgende maatregelen:

• Kom met maximaal één begeleider naar het ziekenhuis.
  • Geef elkaar de ruimte en houd tenminste 1,5 meter afstand.
  • Heeft u klachten die passen bij het coronavirus en heeft u binnenkort een afspraak? Neem dan contact op met de afdeling waar u onder behandeling bent.
  • Heeft u klachten die passen bij het coronavirus en komt u op bezoek? Blijft thuis, doe een zelftest en volg de landelijke richtlijnen.

Kijk hier voor een overzicht van de coronamaatregelen in het Maasstad Ziekenhuis.

Bedankt voor uw medewerking. Samen staan we sterk.