Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie
08-06-2022

Koninklijke onderscheiding voor verpleegkundig specialist Lidy van Driel

Koning Willem-Alexander heeft onze verpleegkundig specialist Lidy van Driel benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau. Locoburgemeester Vincent Karremans reikte de Koninklijke onderscheiding woensdag 8 juni uit aan Van Driel tijdens haar afscheidsreceptie in het Maasstad Ziekenhuis.

Van Driel ontving de onderscheiding vanwege haar grote bijdrage aan hoogkwalitatieve zorg voor patiënten met defecatie- en incontinentiestoornissen. Ze werkt al 50 jaar in het Maasstad Ziekenhuis. Binnenkort gaat ze met pensioen.

Met hart en ziel
Locoburgemeester Karremans zei in zijn toespraak: “Het is duidelijk dat u een gedreven professional bent, die zich met hart en ziel inzet. Uw inspanningen gaan verder dan uw functie vraagt en zetten zich vaak voort buiten werktijden. Daarnaast bent u empathisch, collegiaal en betrokken.”

Loopbaan
Na het afronden van haar opleiding tot verpleegkundige werkte Lidy lange tijd als verpleegkundige op de afdeling Gynaecologie. In 1995 werd ze continentieverpleegkundige. Drie jaar later werd ook de stomazorg onderdeel van haar werkzaamheden en ging ze zich specialiseren in ontlastingsklachten. Sinds 2005 werkte Lidy als verpleegkundig specialist bekkenbodemzorg en proctologie voor patiënten met ontlastingsklachten.

Expertise centra
Lidy is de drijvende kracht achter ons Defecatie Expertise Centrum, een centrum speciaal voor kinderen en volwassenen met ontlastingsproblemen. Ook bij de oprichting van de landelijke overkoepelende organisatie Darmzaken Expertise Centra Nederland was zij nauw betrokken. Via de centra kunnen kennis en kunde nog beter uitgewisseld worden.

Trots

“We zijn heel trots op Lidy. Al die jaren heeft ze onze patiënten met veel aandacht en deskundigheid verzorgd en geholpen. Dat ze nu is geridderd in de Orde van Oranje-Nassau heeft ze ontzettend verdiend. We gaan haar missen nu haar welverdiende pensioen is aangebroken,” zegt Wietske Vrijland, bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis.

Fotografie: Jasper Hof