Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie
11-05-2022

Verbouwing op de Kraamafdeling en de afdeling Neonatologie voor gezinsgerichte zorg

In het Maasstad Ziekenhuis gaan we de zorg voor pasgeborene, moeder en partner anders inrichten: het gezin blijft zoveel mogelijk bij elkaar tijdens de opname in het ziekenhuis. Dit maakt onderdeel uit van het concept ‘Family Centered Care’, ofwel gezinsgerichte zorg. Om deze zorg te kunnen aanbieden, gaan we op de Kraamafdeling en de afdeling Neonatologie, van mei tot en met december 2022, gezinskamers realiseren.

Dit veranderproces vraagt naast een verbouwing op de afdeling Neonatologie ook aanpassingen op de Kraamafdeling en de Magistraal. De gezinskamers die we op beide afdelingen gaan realiseren, zijn straks voorzien van eigen sanitair en bieden ruimte aan ‘rooming-in’ zodat de partner bij moeder en kind kan verblijven.

In mei 2022 beginnen we met de aanpassingen op de Kraamafdeling en de Magistraal op bouwdeel 4E & 4F. Deze werkzaamheden zullen in juli afgerond zijn. Vervolgens gaan we eind juli starten met de verbouwing van de Neonatologie. Verwachting is dat de nieuwe Neonatologie afdeling begin 2023 in gebruik genomen wordt.

Hieronder zie je een impressie van de nieuwe gezinskamers op de kraamafdeling.