Terug

Polygrafie

Een polygrafie is een onderzoek waarbij meerdere lichaamsfuncties gemeten worden tijdens de slaap. Hierbij krijgen we een globale indruk van uw slaappatroon en wordt onderzocht of er sprake is van korte ademstilstanden tijdens het slapen.

Voor het onderzoek

U krijgt van de OSAS consulent een folder mee die u goed dient door te lezen vóór u naar het ziekenhuis gaat voor het onderzoek.

Het onderzoek

Voor dit onderzoek krijgt u een onderzoekskastje mee naar huis. Hier slaapt u één nacht mee. Door middel van een band om uw borst en om uw buik en met een sensor onder uw neus wordt uw ademhaling gemeten. Om uw pink wordt een sensor bevestigd die het zuurstofpercentage in uw bloed meet. De plakkers op uw borst registreren uw hartritme. U krijgt uitgebreide uitleg van de doktersassistente hoe u dit kastje moet gebruiken. 

Wanneer u van de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde uw onderzoekskastje krijgt moet u het ’s avond voor het slapen gaan zelf om doen.

Als u het onderzoekskastje van de afdeling Longfunctie krijgt is dit niet nodig. Zij doen het kastje al in het ziekenhuis bij u om.

Na het onderzoek

De volgende ochtend koppelt u het onderzoekskastje zelf los en levert u hem in op de afdeling waar u hem heeft opgehaald.

4 weken
U wordt zo spoedig mogelijk geholpen

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.