Terug

Zonne-energie van Softs

In 2017 heeft het Maasstad Ziekenhuis als eerste zorginstelling in Nederland een contract gesloten met Softs (Surface of Things), met als doel te verduurzamen – zuiniger omgaan met het milieu – zónder zelf te hoeven investeren in zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Dit kunnen wij doen via het concept EnergieSponsoring, waarbij de opbrengst van zonne-energie aan het ziekenhuis wordt geschonken door bedrijven; onze Energiesponsoren.

 

 

Dankzij dit verduurzamingsconcept hebben de Energiesponsoren naast een lagere energierekening voor het eigen bedrijf een nieuwe manier om hun MVO-doelstellingen te realiseren. Energiesponsoring is een uitgekiende samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, met als doel verduurzaming en CO2-reductie.

 

 

Hoe werkt EnergieSponsoring?

Het begint bij bedrijven die SoftsPoints huren.

Het begint bij bedrijven die SoftsPoints huren.

  • SoftsPoints zijn multifunctionele zonnepanelen, die gecombineerd worden met een reclamedisplay en/of groene, luchtzuiverende panelen. De opbrengst in zonne-energie genereert als het ware inkomsten voor de aanvullende diensten.
  • Leverancier Softs investeert een deel van de huuropbrengst van de Softs Points in zonnepanelen; SponsorSolars. Ze installeren deze panelen op het dak van het Maasstad Ziekenhuis of een andere plek in de stad. De opgewekte zonne-energie is voor het Maasstad Ziekenhuis gratis.
  • Bovenop de opbrengst van de zonne-energie kan het ziekenhuis nog meer geld besparen door te investeren in energiemaatregelen. In het Energieplan 2017-2020 staan alle mogelijke besparingsmaatregelen die het ziekenhuis wil gaan nemen.

 

Waarom energiesponsor worden van het Maasstad Ziekenhuis?

Alle opbrengsten uit de verhuur van de zonnepanelen wordt geschonken (‘gesponsord’) aan maatschappelijke organisaties die een belangrijke functie vervullen...

Alle opbrengsten uit de verhuur van de zonnepanelen wordt geschonken (‘gesponsord’) aan maatschappelijke organisaties die een belangrijke functie vervullen in de lokale samenleving.

Een sponsor mag zelf bepalen aan welke organisatie de opbrengst wordt geschonken. De schenking levert de gesponsorde organisatie een besparing op, geld dat geïnvesteerd kan worden in de kerntaken. Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is de eerste zorginstelling in Nederland die deelneemt aan dit verduurzamingsconcept. Binnenkort wordt hier het eerste SoftsPoint geïnstalleerd.

Naast het uitvoeren van de voorgenomen maatregelen uit het Energieplan 2017-2020 gaat het Maasstad Ziekenhuis de opbrengsten uit Energiesponsoring besteden aan een aantal concrete projecten:

  • De elektrische Maasstad-Shuttles
  • Aanleg nieuwe fietsenstalling
  • Led-plafonds
  • Investeringen in E-health oplossingen

Energiesponsoren van het Maasstad Ziekenhuis sluiten niet een contract af met het Maasstad Ziekenhuis maar met Softs. Toch treden wij graag naar buiten met onze samenwerkingen en daarom krijgt elke EnergieSponsor logo- en naamvermelding op onze website. Daarnaast mag de EnergieSponsor in alle eigen uitingen bekendheid geven aan de keuze voor het Maasstad Ziekenhuis, eventueel ondersteund door het exclusieve ‘EnergieSponsor Maasstad Ziekenhuis’-vignet. Elk jaar dat de sponsoring duurt krijgt de EnergieSponsor een nieuw digitaal vignet toegestuurd. Energiesponsoren zullen periodiek op de hoogte worden gebracht van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in het Maasstad Ziekenhuis.

Wie of wat is Softs

Softs is een onderneming die zich sinds 2009 heeft toegelegd op het vormgeven en ontwikkelen van het optimale model op zowel technologisch als financieel gebied....

Softs is een onderneming die zich sinds 2009 heeft toegelegd op het vormgeven en ontwikkelen van het optimale model op zowel technologisch als financieel gebied.

Softs heeft gedurende dit ontwikkelingsproces verschillende strategische partners weten te binden, die zich samen met Softs willen inzetten voor de verduurzaming van het bedrijfsleven en daarmee de wereld.

Kijk voor meer informatie over Softs en Energiesponsoring op: https://softs.world/nl

De EnergieSponsoren van het Maasstad Ziekenhuis

Eind maart is officieel de samenwerking met de eerste twee energiesponsoren bekend gemaakt: Schouten Zekerheid en BNG.

Eind maart is officieel de samenwerking met de eerste twee energiesponsoren bekend gemaakt: Schouten Zekerheid en BNG.

In dit nieuwsbericht kunt u uitgebreid lezen waarom deze bedrijven ervoor kozen energiesponsor te worden van het Maasstad Ziekenhuis.

 

Ook energiesponsor worden?

Neem voor informatie contact op met Floortje Jongkoen (adviseur fondsenwerving) via (010) 291 38 94 of JongkoenF@MaasstadZiekenhuis.nl

Neem voor informatie contact op met Floortje Jongkoen (adviseur fondsenwerving) via (010) 291 38 94 of JongkoenF@MaasstadZiekenhuis.nl

Als Energiesponsor van het Maasstad Ziekenhuis ontvangt u het exclusieve Energiesponsor-logo dat u kunt gebruiken voor uw eigen website of in andere media. Dit digitaal vignet is steeds 1 jaar geldig en voor elk jaar dat uw sponsoring duurt ontvangt u een nieuwe.

Projecten gerealiseerd dankzij Energiesponsoring

De opbrengst van Energiesponsoring is exclusief bedoeld voor de realisatie van duurzame projecten.

De opbrengst van Energiesponsoring is exclusief bedoeld voor de realisatie van duurzame projecten.

In 2017 kon het eerste project gerealiseerd worden: de elektrische Maasstad-shuttles die patiënten en bezoekers van het Maasstad Ziekenhuis en de Zorgboulevard gratis vervoeren op de weg tussen de parkeergarage en de hoofdingang.

Klik hier voor meer informatie over de Maasstad-shuttles.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.