Goed doel - Sportruimte voor Brandwondencentrum

De Nederlandse Brandwonden Stichting was voor het derde jaar op rij het goede doel van de Harbour Run in Rotterdam. Dit jaar werd er gelopen voor een sportruimte binnen het Brandwondencentrum in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Sporten en bewegen. Voor de een is het ontspanning, voor de ander een uitdaging. Voor een brandwondenpatiënt is het een onmisbare stap richting revalidatie. Een brandwond levert vaak grote, open wonden op. Tijdens het genezen van de huid trekt deze strak. De huid moet zo snel mogelijk in beweging worden gebracht. Alleen zo kan de huid ruimte maken om de dagelijkse bewegingen – zoals het buigen van een knie of arm - weer uit te voeren. Daarnaast is sport de enige manier om het grote verlies van conditie en spierkracht na een brandwondenongeval weer op te bouwen.

Om dit mogelijk te maken, is er dringend behoefte aan een ruimte waar brandwondenpatiënten van het Brandwondencentrum in Rotterdam kunnen sporten en bewegen. Brandwondenpatiënten mogen tijdens het grootste deel van hun behandeling het Brandwondencentrum niet af. Ze kunnen dus geen gebruik maken van de bestaande revalidatieruimte van het ziekenhuis. Daarom is er behoefte aan een ruimte in het Brandwondencentrum zelf waar sporten en beweging onbeperkt mogelijk is. De kamer is beschikbaar. De apparatuur niet.

Apparatuur zoals een armfiets, hometrainer, loopband en klein oefenmateriaal zoals gewichten, ballen en therabanden. We willen de ruimte ook graag inspirerend aankleden zodat het aantrekkelijk is om te blijven bewegen.

Door de lopers werd bijna € 8.500, – opgehaald.