Goed doel 2018 - Wolkenplafonds op de Intensive Care

Dinsdag 12 juni: de avond van het Grote Maasstad Voetbaltoernooi 2018.

Zestien teams gingen de strijd met elkaar aan om de felbegeerde Maasstad Wisselbokaal te winnen. Dit jaar kwam daar ook nog de Maasstad Sponsorcup bij voor het team dat het meeste geld inzamelde voor het goede doel: het project Wolkenplafonds op de IC. 

William Boender, teamleider van de IC, opende het toernooi met een mooie welkomstspeech. Om 19.00 uur begonnen de poulewedstrijden verdeeld over vier halve velden. De wedstrijden stonden onder leiding van 7 vrijwillige scheidsrechters. Een aantal van hen zijn officieel KNVB arbiter, dus de wedstrijden werden professioneel gefloten. Meer dan 160 collega’s speelden mee in zestien teams, waarvan bijna de helft vrouw. Voetbal is niet meer alleen een mannensport, zoveel is duidelijk. Een even zo groot aantal collega’s, vrienden en familie stond langs de lijn om te supporten.

Voetbaltoernooi 2018

Na de poulewedstrijden, de kwartfinales en de halve finale gingen de teams Maasstad Oranje en Team Jong Maasstad door naar een spannende finale. Na het laatste fluitsignaal stond er op het scorebord 1-1. Dus weer penalty’s! Na een zinderende penaltyronde won Team Maasstad Oranje! Nadat de winst van Maasstad Oranje uitbundig op het veld gevierd was ging het feest op het terras nog even door. De prijsuitreiking werd verzorgd door Peter Langenbach. Eerst reikte hij de Maasstad Sponsorcup uit. Het team wat het meeste geld had opgehaald was Team De Meiden met Ballen! Zelfs tussen de wedstrijden waren ze nog bezig met donaties innen waardoor ze na de finale een eindstand hadden van € 2.250 euro, waarmee ze de competitie ver achter zich lieten. Hierna kwam de uitreiking van de Maasstad Wisselbokaal, en deze ging naar Team Maasstad Oranje. 

In totaal werd er bijna € 7.000 opgehaald voor de Wolkenplafonds op de IC.

We zijn ontzettend trots dat zoveel Maasstadters zich zo keihard hebben ingezet om geld op te halen voor het goede doel.