Vrolijke infuuszakken 'Fuusjes' – Brandwondencentrum en Kinderafdeling

Om het verblijf in het ziekenhuis te veraangenamen is de wens om de infuuszakken voor kinderen op te vrolijken met Infuusjes.

In 2018 is het ‘Fuusje’ geïntroduceerd op de afdeling Kindergeneeskunde. Dit is een vrolijk bedrukte kartonnen hoes, die om een infuus heen kan worden geschoven. Het Fuusje is er in verschillende ontwerpen, zoals met een afbeelding van Dana de Dolfijn of een Emoji (smiley). De tekeningen op de hoes leiden kinderen op een positieve manier af en laten hen anders kijken naar medische producten. Daarmee zijn ze absoluut van toegevoegde waarde. De binnenkant van het Fuusje zit bovendien vol met leuke kleurplaten, opdrachten en prikkelende vragen.

De Fuusjes zijn gefinancierd door de Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis dankzij o.a. een grote gift van Kiwanis Westland.

Fuusjes

Kinderen konden bij de introductie – met de bestaande Fuusjes als voorbeeld – hun eigen ontwerp op een Fuusje tekenen

Meer over Fuusje
Op www.fuusje.nl/ vindt u meer informatie over de verpakkingen voor infuuszakken.

Helpt u ons mee de Fuusjes ook in de toekomst te kunnen blijven aanbieden? Met 1 euro maakt u al 1 patiëntje blij met een Fuusje! Doe hier meteen een donatie onder vermelding van 'Fuusje':

Doneren