Belevenistafel Geriatrische Trauma Unit

De koffers zijn er!

Medio september kwam Kees de koffers overhandigen en hij werd natuurlijk uitgebreid bedankt met taart én bloemen. In de Beleveniskoffers zitten mobiele Belevenistafels. Dat zijn interactieve tafels met touchscreen waarmee patiënten onder begeleiding verschillende activiteiten kunnen doen. Zoals spelletjes spelen, puzzelen, muziek luisteren en zelfs schilderen zonder vieze handen te krijgen. Ideaal dus!

Overhandiging belevenistafel

Hoe kwam het zo ver

Kees van der Laan, werkzaam op het Maasstad Lab (Klinische Chemie), heeft samen met een van zijn beste vrienden, Patrick van de Waart, in januari 2019 mee gedaan aan de RTL7 Arctic Challenge 2019. Dit is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt.

Meedoen was een mooie test voor de deelnemers en voor het voertuig waar zij mee rijden. Daarnaast biedt het een kans om geld in te zamelen voor een goed doel. Voor Kees stond één ding voorop: hij werkt al 38 jaar voor het Maasstad Ziekenhuis (voorheen het Zuiderziekenhuis), dit moest een doel zijn dat ten goede komt aan de patiënten van het ziekenhuis. En het liefst voor een groep waar we nog weinig speciale faciliteiten voor bieden; de geriatrische patiënten die in ons ziekenhuis verblijven.

Een van de wensen van de afdelingen Geriatrie en Orthopedie is een Belevenistafel. Dit is een tafel waar de patiënten gezamenlijk, met mantelzorgers of onder begeleiding van een activiteitenbegeleider activiteiten uitvoeren met behulp van een scherm waarop diverse ‘spelen’ worden getoond.

Reisverslag

In het reisverslag op is terug te lezen hoe Kees en Patrick het er vanaf hebben gebracht. De foto’s geven een goede sfeerimpressie van de reis maar dat is natuurlijk niks in vergelijking met de videobeelden in de uitzending.

Meer informatie over de Arctic Challenge

Meer informatie over de Belevenistafel