Wolkenplafonds op de Intensive Care

De wolkenplafonds zijn een feit

In het najaar van 2019 zijn de werkzaamheden van de wolkenplafonds op de Intensive Care afgerond. En eind oktober zijn de ruimtes feestelijk geopend.

Een opname op de Intensive Care is nooit prettig. Vooral als je als patiënt langere tijd verblijft in ruimtes waar weinig tot geen daglicht is. Ook voor familie en andere bezoekers is het geen positieve ervaring. Om het verblijf aangenamer te maken, zijn er wolkenplafonds aangebracht in diverse ruimtes op de Intensive Care. De wolkenplafonds bestaan uit ultradunne LED panelen met realistische hoge resolutie foto’s. Zo krijg je binnen écht het gevoel dat je buiten bent. Het kijken naar natuur en frisse buitenlucht zorgt voor een positieve afleiding en een toename van energie. Het is bewezen dat dit zorgt voor afname van angst en stress en een positieve bijdrage levert aan de genezing.

 Compilatie wolkenplafonds

Aanpak

De afdeling heeft voorbereidend onderzoek gedaan en met input van diverse medewerkers, afdelingen en bedrijven een plan gemaakt om de leefbaarheid te verbeteren. Voor de uitvoering is gekozen voor Lumick.comTM. Als alternatief voor het saaie witte plafond waar patiënten gewoonlijk naar liggen te kijken, leveren zij al meer dan vijf jaar de mooiste wolkenplafonds op de Europese markt.