Terug

Lopende projecten

Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis heeft jaarlijks een aantal grote campagnes om geld in te zamelen voor de realisatie van grote wensen. Doorlopend probeert de Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis ook kleine aanvragen te realiseren.

> De Tuin van Herinnering 

Jaarlijks vindt begin november in het Maasstad Ziekenhuis de Dag van Gedenken plaats, een dag waarop patiënten, bezoekers en medewerkers hun overleden naasten herdenken. Uit deze dag is een nieuw idee ontstaan: de Tuin van Herinnering. Een plek van rust in de hectiek van het ziekenhuis, waar mensen stil kunnen staan bij de kwetsbaarheid van het leven.  

Meer informatie 

> Dagbehandelkamer Oncologie 

Dagelijks brengen patiënten langere tijd door op de Dagbehandelkamer Oncologie. Om de tijd die de patiënten doorbrengen te veraangenamen en de positieve beleving te vergroten is de wens van de afdeling de kamer te transformeren naar een ‘healing environment’. We willen dat patiënten zich beter op hun gemak en veilig voelen, het comfortabel aanvoelt en ook meer privacy geeft. Een plek waar je je niet ziek voelt en het welzijn bevorderd. 

Meer informatie 

> Hotel DaDa - een verblijf voor ouders van opgenomen kinderen   

Als Maasstad Ziekenhuis zetten we de kwaliteit van leven van de patiënt voorop. Daarom hebben wij al lange tijd de wens om een plek te creëren waar ouders altijd in de buurt van hun kind kunnen zijn. Stichting DaDa helpt ons deze droom te verwezenlijken door de ontwikkeling van Hotel DaDa. Op deze unieke plek kunnen ouders maar ook broertjes en zusjes blijven slapen wanneer daar behoefte aan is. Een moment van rust, niet steeds afscheid hoeven nemen, geen reistijd, minder stress… even helemaal weg uit het ziekenhuis maar toch zo dichtbij als je maar kunt zijn.    

Meer informatie

> Kindvriendelijke Gipskamer

Wolkenplafond Gipskamer

Dagelijks brengen veel kinderen tijd door op de Gipskamer. Om de tijd die de kinderen doorbrengen te veraangenamen en de positieve beleving te vergroten, wil het team, de teamleider en de gipsverbandmeesters het deel waar de kinderen worden behandeld graag transformeren naar een leuke en kindvriendelijke omgeving. We willen dat kinderen zich beter op hun gemak en veilig voelen en afleiding hebben tijdens de behandeling. 

Meer informatie

> Belevenistafel GTU - Arctic Challenge 2019  

Een van de wensen van de afdelingen Geriatrie en Orthopedie is een Belevenistafel. Dit is een tafel waar de patiënten gezamenlijk, met mantelzorgers of onder begeleiding van een activiteitenbegeleider activiteiten uitvoeren met behulp van een scherm waarop diverse ‘spelen’ worden getoond. Het primaire doel is beweging, activiteit ondernemen en plezier maken. Kees en Patrick willen 10.000 euro bij elkaar brengen om dit mogelijk te maken.  

Meer informatie 

> Wolkenplafonds op de Intensive Care 

Een opname op de Intensive Care is nooit prettig. Vooral als je als patiënt langere tijd verblijft in ruimtes waar weinig tot geen daglicht is. Ook voor familie en andere bezoekers is het geen positieve ervaring. Om het verblijf aangenamer te maken, willen we graag wolkenplafonds aanbrengen in diverse ruimtes op de Intensive Care. 

Meer informatie 

Kleine aanvragen  

Wanneer kleine aanvragen niet vanuit de reserve van het fonds gerealiseerd kunnen worden, zoekt de stichting sponsoren, donateurs of doet aanvragen bij vermogens- en gezondheidsfondsen. Soms wordt Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis verrast met een gift, zoals de mini-Tesla waarmee kinderen van de afdeling naar de operatiekamer kunnen rijden. Of de Dolls Villa by Liliane die door een anonieme donateur werd geschonken aan het Brandwondencentrum Rotterdam.  

Doorlopende projecten 

Fuusjes

> Fuusjes 

In 2018 is mede door een grote schenking het ‘Fuusje’ geïntroduceerd in het ziekenhuis. Dit is een vrolijk bedrukte kartonnen hoes, die om een infuus heen kan worden geschoven. Het 'Fuusje' is er in verschillende ontwerpen en de tekeningen op de hoes leiden kinderen op een positieve manier af en laten hen anders kijken naar medische producten. De binnenkant zit bovendien vol met leuke kleurplaten, opdrachten en prikkelende vragen. 

De 'fuusjes' zijn eenmalig te gebruiken en donaties (klein of groot) zijn daarom altijd welkom. Doneer heel gemakkelijk via Doneren

Bijenkasten

> Bijenkasten 

In 2016 plaatste het ziekenhuis bijenkasten met Carnica bijen, een zachtaardig honingbijenras, op haar dak. Wij vinden een gezonde omgeving belangrijk en honingbijen produceren niet alleen honing. Ze zorgen er ook voor dat de natuur in de (wijde) omgeving van de bijenkasten 'opbloeit'. Ze doen dit door gewassen te bestuiven, zodat vruchten en zaden zich beter kunnen ontwikkelen. 

Om de bijenkasten te kunnen onderhouden zijn donaties (klein of groot) altijd welkom.
Geef hier heel gemakkelijk uw donatie:Doneren

> Kunst in het Maasstad Ziekenhuis

Kunst heeft een helende werking en is extra waardevol voor mensen die in een ziekenhuis moeten verblijven. Kunst kan troost geven en zingeving, en ervoor zorgen dat mensen zich prettig voelen. Door het smaakvol inrichten van een ruimte met kunst kan dat bereikt worden. Een kleurrijke omgeving geeft positieve energie of biedt juist een rustpunt. De kunstcommissie van het Maasstad Ziekenhuis zet zich in voor een goed kunstaanbod in het ziekenhuis en heeft hier doorlopend donaties voor nodig. Geef hier uw donatie om bij te dragen aan een rustgevende omgeving. Doneren

Wat kunt u doen?

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.