Lopende projecten

Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis heeft jaarlijks een aantal grote campagnes om geld in te zamelen voor de realisatie van grote wensen. Doorlopend probeert de Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis ook kleine aanvragen te realiseren.

> Kunstwerk "de Bron" voor Tuin van Herinnering

In de Tuin van Herinnering staat het beeld van een rivier, de levensrivier, centraal. Een symbool dat op verschillende manieren waarde en betekenis kan hebben. Juist die meervoudigheid spreekt aan en wordt doorgezet in de inrichting van de tuin: de keus van de planten, de manier waarop de rivier stroomt, het gebruik van kleuren en geuren. Je kunt de rivier volgen vanaf de bron naar waar het doorstroomt of teruggaan naar waar het begin is. 

Meer informatie

> Borst ondersteunende bh's

Zeshonderd vrouwen ondergaan jaarlijks een borstamputatie of een borstsparende operatie en hebben vaak zelf geen bh die voldoende steun biedt tijdens het herstel. Postoperatieve bh's geven verlichting, compressie en zorgen na een borstoperatie voor een mooier, sneller herstel.

Meer informatie

> Dagbehandelkamer Oncologie 

Dagelijks brengen patiënten langere tijd door op de Dagbehandelkamer Oncologie. Om de tijd die de patiënten doorbrengen te veraangenamen en de positieve beleving te vergroten is de wens van de afdeling de kamer te transformeren naar een ‘healing environment’. We willen dat patiënten zich beter op hun gemak en veilig voelen, het comfortabel aanvoelt en ook meer privacy geeft. Een plek waar je je niet ziek voelt en het welzijn bevorderd. 

Meer informatie 

> Hotel DaDa - een verblijf voor ouders van opgenomen kinderen   

Als Maasstad Ziekenhuis zetten we de kwaliteit van leven van de patiënt voorop. Daarom hebben wij al lange tijd de wens om een plek te creëren waar ouders altijd in de buurt van hun kind kunnen zijn. Stichting DaDa helpt ons deze droom te verwezenlijken door de ontwikkeling van Hotel DaDa. Op deze unieke plek kunnen ouders maar ook broertjes en zusjes blijven slapen wanneer daar behoefte aan is. Een moment van rust, niet steeds afscheid hoeven nemen, geen reistijd, minder stress… even helemaal weg uit het ziekenhuis maar toch zo dichtbij als je maar kunt zijn.    

Meer informatie

Kleine aanvragen  

Wanneer kleine aanvragen niet vanuit de reserve van het fonds gerealiseerd kunnen worden, zoekt de stichting sponsoren, donateurs of doet aanvragen bij vermogens- en gezondheidsfondsen. Soms wordt Stichting Vrienden Maasstad Ziekenhuis verrast met een gift, zoals de mini-Tesla waarmee kinderen van de afdeling naar de operatiekamer kunnen rijden. Of de Dolls Villa by Liliane die door een anonieme donateur werd geschonken aan het Brandwondencentrum Rotterdam.  

Doorlopende projecten 

Fuusjes

> Fuusjes 

In 2018 is mede door een grote schenking het ‘Fuusje’ geïntroduceerd in het ziekenhuis. Dit is een vrolijk bedrukte kartonnen hoes, die om een infuus heen kan worden geschoven. Het 'Fuusje' is er in verschillende ontwerpen en de tekeningen op de hoes leiden kinderen op een positieve manier af en laten hen anders kijken naar medische producten. De binnenkant zit bovendien vol met leuke kleurplaten, opdrachten en prikkelende vragen. 

De 'fuusjes' zijn eenmalig te gebruiken en donaties (klein of groot) zijn daarom altijd welkom. Doneer heel gemakkelijk via Doneren

Bijenkasten

> Bijenkasten 

In 2016 plaatste het ziekenhuis bijenkasten met Carnica bijen, een zachtaardig honingbijenras, op haar dak. Wij vinden een gezonde omgeving belangrijk en honingbijen produceren niet alleen honing. Ze zorgen er ook voor dat de natuur in de (wijde) omgeving van de bijenkasten 'opbloeit'. Ze doen dit door gewassen te bestuiven, zodat vruchten en zaden zich beter kunnen ontwikkelen. 

Om de bijenkasten te kunnen onderhouden zijn donaties (klein of groot) altijd welkom.
Geef hier heel gemakkelijk uw donatie:Doneren

> Kunst in het Maasstad Ziekenhuis

Kunst heeft een helende werking en is extra waardevol voor mensen die in een ziekenhuis moeten verblijven. Kunst kan troost geven en zingeving, en ervoor zorgen dat mensen zich prettig voelen. Door het smaakvol inrichten van een ruimte met kunst kan dat bereikt worden. Een kleurrijke omgeving geeft positieve energie of biedt juist een rustpunt. De kunstcommissie van het Maasstad Ziekenhuis zet zich in voor een goed kunstaanbod in het ziekenhuis en heeft hier doorlopend donaties voor nodig. Geef hier uw donatie om bij te dragen aan een rustgevende omgeving. Doneren

Wat kunt u doen?