Terug

Dagbehandelkamer Oncologie

Dagelijks brengen patiënten langere tijd door op de Dagbehandelkamer Oncologie. Om de tijd die de patiënten doorbrengen te veraangenamen en de positieve beleving te vergroten willen we de kamer graag transformeren naar een ‘healing environment’. We willen dat patiënten zich beter op hun gemak en veilig voelen, het comfortabel aanvoelt en ook meer privacy geeft. Een plek waar je je niet ziek voelt en het welzijn bevorderd.

Om dit te realiseren is de Willem de Kooning Academie ingeschakeld en zij hebben een ontwerpwedstrijd voor derdejaarsstudenten opgezet. In het winnende ontwerp is zeer goed nagedacht over het thema, waarbij meer ruimte gecreëerd wordt. Ook hebben we patiënten een vragenlijst laten invullen om hun behoefte mee te nemen in het nieuwe ontwerp.

De studenten van de Willem de Kooning Academie hebben een zeer mooi ontwerp ‘Natural Abstraction’ gemaakt voor de Dagbehandelkamer. De huidige kamer wordt aan de hand van het ontwerp verbouwt en aangepast. Als je de vernieuwde kamer binnen komt voelt het aan als een grote, warme en lichte ruimte. Een huiskamer waar patiënten zich op hun gemak voelen tijdens hun behandeling. Het gebruik van natuurlijke elementen en kleuren heeft een positieve effect op de patiënten en hun wachtbeleving.

 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.