Terug

Belevenistafel Geriatrische Trauma Unit

Kees van der Laan, werkzaam op het Maasstad Lab (Klinische Chemie), heeft samen met een van zijn beste vrienden, Patrick van de Waart, in januari 2019 mee gedaan aan de RTL7 Arctic Challenge 2019. Dit is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt.

Meedoen was een mooie test voor de deelnemers en voor het voertuig waar zij mee rijden. Daarnaast biedt het een kans om geld in te zamelen voor een goed doel. Voor Kees stond één ding voorop: hij werkt al 38 jaar voor het Maasstad Ziekenhuis (voorheen het Zuiderziekenhuis), dit moest een doel zijn dat ten goede komt aan de patiënten van het Maasstad Ziekenhuis. En het liefst voor een groep waar we nog weinig speciale faciliteiten voor bieden; de geriatrische patiënten die in ons ziekenhuis verblijven.

Een van de wensen van de afdelingen Geriatrie en Orthopedie is een Belevenistafel. Dit is een tafel waar de patiënten gezamenlijk, met mantelzorgers of onder begeleiding van een activiteitenbegeleider activiteiten uitvoeren met behulp van een scherm waarop diverse ‘spelen’ worden getoond. Het primaire doel is beweging, activiteit ondernemen en plezier maken. Kees en Patrick willen 10.000 euro bij elkaar brengen om dit mogelijk te maken.

Met de Arctic Challenge is al een groot deel van het bedrag opgehaald, maar we hebben nog donaties nodig: Doneren

Uitzending
Op zondag 3, 10 en 17 februari is een samenvatting van de Arctic Challenge 2019 op televisie te zien op RTL7 om 16:30. Herhalingen van de afleveringen zijn te zien op zaterdag 9, 16 en 23 februari.

Reisverslag
In het reisverslag op is terug te lezen hoe Kees en Patrick het er vanaf hebben gebracht. De foto’s geven een goede sfeerimpressie van de reis maar dat is natuurlijk niks in vergelijking met de videobeelden in de uitzending.

Meer informatie over de Arctic Challenge

Meer informatie over de Belevenistafel

 

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.