Wolkenplafonds op de Intensive Care

Een opname op de Intensive Care is nooit prettig. Vooral als je als patiënt langere tijd verblijft in ruimtes waar weinig tot geen daglicht is. Ook voor familie en andere bezoekers is het geen positieve ervaring. Om het verblijf aangenamer te maken, willen we graag wolkenplafonds aanbrengen in diverse ruimtes op de Intensive Care. De wolkenplafonds bestaan uit ultradunne LED panelen met realistische hoge resolutie foto’s. Zo krijg je binnen écht het gevoel dat je buiten bent. Het kijken naar natuur en frisse buitenlucht zorgt voor een positieve afleiding en een toename van energie. Het is bewezen dat dit zorgt voor afname van angst en stress en een positieve bijdrage levert aan de genezing.

Wolkenplafond familiekamer IC

Wens

Het team van de Intensive Care van het Maasstad Ziekenhuis wil de leefbaarheid op de afdeling verbeteren. Dit willen zij doen door op meerdere plekken op de Intensive Care wolkenplafonds aan te brengen. De plafonds hebben als doel het welzijn van patiënten, naasten, maar ook medewerkers te verbeteren en stress te verminderen. Stilte en natuurlijk daglicht spelen hierbij een belangrijke rol en dit is met de wolkenplafonds te benaderen. De complexe en ernstige zieke Intensive Care patiënten krijgen hoogstaande zorg en een ‘healing environment’, oftewel een helende en rustgevende omgeving, kan een belangrijke rol spelen bij het genezingsproces.

Aanpak

De afdeling heeft voorbereidend onderzoek gedaan en met input van diverse medewerkers, afdelingen en bedrijven een plan gemaakt om de leefbaarheid te verbeteren. Voor de uitvoering is gekozen voor Lumick.comTM. Als alternatief voor het saaie witte plafond waar patiënten gewoonlijk naar liggen te kijken, leveren zij al meer dan vijf jaar de mooiste wolkenplafonds op de Europese markt.

Wolkenplafond wachtkamer IC

Financiering

Wij zijn op zoek naar bedrijven of instellingen die één of meerdere kamers of thema’s (bijvoorbeeld kinderwachtruimte of wachtkamers) willen financieren. Dit kan al vanaf € 2.500,-. Sponsors en grote donateurs krijgen zichtbaarheid bij de ingang van de afdeling Intensive Care. Daarnaast zetten wij de sponsors en donateurs graag in het zonnetje wanneer de afdeling helemaal klaar is.

Maar elke gift, hoe klein ook, is natuurlijk welkom. Deze kan worden overgemaakt op NL46INGB 066 86 37 943 o.v.v. ‘WOLK’. Een donatie doen kan nog makkelijker online op: pif.one/vriendenmaasstad. Hier kan ook een eigen actie worden aangemaakt, bijvoorbeeld een sponsorloop, inzamelactie of digitale collectebus.

Wolkenplafond patientkamer IC