Aanvraag radiologie direct in ons EPD (HiX)

Vanaf 28 oktober aanstaande heeft het Maasstad Ziekenhuis een nieuwe functionaliteit voor aanvragen voor Radiologie. De aanvragen gaan dan via Zorgdomein direct in ons EPD (HiX), waardoor we de accuratesse fors vergroten en uw aanvraag meteen op de juiste plek in het dossier komt.

Voor de gebruikelijke onderzoeken dient de patiënt nog wel zelf contact op te nemen met de afdeling Radiologie voor het maken van een afspraak. Informatie hiervoor is terug te vinden in het patiëntbericht.

In uw werkwijze verandert er heel weinig. Na het selecteren van het gewenste onderzoek en de zorgvraag zal u automatisch worden doorgezet naar een omgeving waar een patiëntcheck wordt gedaan (zie bijlage). Als de betreffende patiënt bij ons al bekend is zal deze getoond worden en wordt de aanvraag gekoppeld aan en opgenomen in zijn/haar patiëntendossier. Ook bestaat de mogelijk een patiënt als “nieuwe patiënt” te verwijzen. In dat geval zal bij ons een dossier worden aangemaakt in HiX. Mocht u vragen hebben over het gebruik neem dan contact op met Functioneel Beheer Radiologie via 010-2912784.

Hiermee zetten we een volgende stap in de verdere digitalisering en het vergemakkelijken van onze samenwerking en wordt online afspraken maken voor de patiënt in de toekomst ook mogelijk.