Maatregelen coronavirus (COVID-19) Meer informatie

Media

Hieronder vindt u een video over een patiënt van het Brandwondencentrum. Ook kunt u verschillende interviews met onze specialisten/verpleegkundigen lezen.

Video Maasstad TV

In dit item van Maasstad TV wordt het verhaal verteld van een patiënt die na een brandwondenongeval opgenomen is geweest in het Brandwondencentrum. Hoe kunnen brandwonden worden opgelopen? En waar kun je terecht na een ongeval met brandwonden? Klik hier voor het filmpje.

Interviews dokter van der Vlies

In dit interview met dokter van der Vlies - traumachirurg en medisch manager van het Brandwondencentrum - vertelt hij meer over brandwondenzorg in Nederland en meer specifiek in het Maasstad Ziekenhuis. Het interview is geplaatst in het Nederlands Tijdschrift voor Plastische Chirurgie; jaargang 2014, editie 1.

"Ziekenhuis in een ziekenhuis." Zo typeert dokter van der Vlies in dit artikel het Brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis. Hij vertelt onder andere over de faciliteiten, samenwerking tussen diverse specialismen en de samenwerking tussen de drie brandwondencentra in Nederland. Dit interview is online geplaatst op Medzine Blog op 21 februari 2014.

Interview kinderverpleegkundige Olga Duijndam

In dit interview vertelt Olga Duijndam, kinderverpleegkundige in het Brandwondencentrum, over haar werk en wat dit vak voor haar betekent. Dit interview is geplaatst in het tijdschrift Libelle; jaargang 2014, nummer 6.