Terug

Acuut sportletsel

Sporters met acute letsels kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week gezien en behandeld worden op de polikliniek of Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis. Daarnaast hebben de traumachirurgen een nauwe samenwerking met het Sport Medisch Centrum Maasstad.

Samenwerking Sport Medisch Centrum Maasstad

Het Maasstad Ziekenhuis en Sport Medisch Centrum Maasstad bundelen kennis op het gebied van sport en bewegen.

Het Maasstad Ziekenhuis en Sport Medisch Centrum Maasstad bundelen kennis op het gebied van sport en bewegen.

Heeft u acuut sportletsel, dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week gezien en behandeld worden op het Spoedplein van het Maasstad Ziekenhuis met onder andere een Spoedeisende Hulp*, Huisartsenpost en Eerste Harthulp. Op de Spoedeisende Hulp werken allround opgeleide artsen met ieder een eigen aandachtsgebied.

Het Sport Medisch Centrum Maasstad biedt sportmedische zorg, met onder andere blessureconsult, sportmedisch onderzoek en sportadvies bij klachten, beperkingen of chronische ziekte. 

*Voor de Spoedeisende Hulp heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of 112.

Uw voordeel

Door deze samenwerking bieden we sporters met acuut dan wel chronisch letsel complete zorg voor sportletsels: van onderzoek en diagnose tot behandeling en nazorg....

Door deze samenwerking bieden we sporters met acuut dan wel chronisch letsel complete zorg voor sportletsels: van onderzoek en diagnose tot behandeling en nazorg.

U kunt snel, vaak binnen één week, terecht bij het Maasstad Ziekenhuis of het Sport Medisch Centrum Maasstad.

Dokter van der Vlies, traumachirurg Maasstad Ziekenhuis, en dokter Rozenberg, sportarts Sport Medisch Centrum Maasstad, werken in dit zorgtraject nauw met elkaar samen. Daarnaast kunnen zij altijd andere specialisten betrekken, zoals de orthopedisch chirurgen en revalidatieartsen van het Maasstad Ziekenhuis en de sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper van het Sport Medisch Centrum Maasstad.

Door deze samenwerking tussen de diverse specialisten bieden we u het best passende behandelplan. De sporters van de nationale volleybal selectie en de judoka’s van het Olympisch steunpunt Hoogvliet worden op indicatie verwezen naar het Maasstad Ziekenhuis.

Sportblessures voorkomen

Het herstel van een sportblessure begint op het moment dat eerste hulp wordt geboden.

Het herstel van een sportblessure begint op het moment dat eerste hulp wordt geboden.

De Vereniging voor Sportgeneeskunde en Veiligheid NL hebben in samenwerking met het Oranje Kruis en NOC*NSF de handige brochure "Sportblessure Vrij" uitgegeven. Hierin vindt u tips om sportblessures te voorkomen en sportblessures te behandelen. Ook leest u hoe u sporten weer goed kunt opbouwen na een blessure.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.