Terug

Veelgestelde vragen Hand en Pols Expertisecentrum

Hier behandelen wij de vragen die veel gesteld worden.

Waarom kiezen voor het Hand en Pols Expertisecentrum van het Maasstad Ziekenhuis?

Met meer dan 2.800 hand- en polsoperaties per jaar en door de integrale en multidisciplinaire aanpak van zorg van hand- en polspatiënten profileert het Maasstad Ziekenhuis zich in Nederland als expertisecentrum op het gebied van hand- en polsaandoeningen.

Een relatief kleine beschadiging aan uw hand kan al grote functionele gevolgen hebben. De anatomie van de hand is erg complex, een gespecialiseerde aanpak is dan ook zeer essentieel. Binnen het Hand en Pols Expertisecentrum wordt u daarom uitsluitend geholpen door zeer ervaren handchirurgen en therapeuten.

Met altijd een duidelijke focus op behoud van de functie van uw hand en/of pols bent u verzekerd van de juiste behandeling. Een gerichte aanpak leidt tot een goed herstel, zodat u weer vlot uw dagelijkse bezigheden kunt oppakken.

Onze plastisch chirurgen zijn BIG geregistreerd en lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie.

Wat zijn de voordelen van het Hand en Pols Expertisecentrum?

In het Hand en Pols Expertisecentrum wordt u geholpen door zeer ervaren hand- en polsspecialisten en therapeuten. Met altijd een duidelijke focus op behoud van de functie van uw hand en/of pols bent u verzekerd van de juiste behandeling. Dit leidt tot een sneller herstel, zodat u weer vlot uw dagelijkse bezigheden kunt oppakken.  

-    Multidisciplinair handenteam
-    Alle behandelingstechnieken in huis
-    Hoog gekwalificeerde handtherapeuten
-    Snel terecht

Hoe verloopt het behandeltraject?

Hoe het behandeltraject verloopt hangt uiteraard af van de aandoening die u heeft. Klik op aandoeningen en lees hier per aandoening hoe het behandeltraject eruit ziet.

Hoe snel kan ik geholpen worden?

In geval van spoed wordt u al dezelfde dag gezien door een deskundige hand- en polschirurg. Dankzij de speciale hand- en polsspreekuren streven wij er naar de wachttijd te minimaliseren. Door de multidisciplinaire samenwerking van de artsen ontvangt u het best passende behandelplan waardoor direct met de behandeling kan worden begonnen. Zo kunt u gelijk werken aan uw herstel.

Hoe maak ik een afspraak bij het Hand en Pols Expertisecentrum?

Nadat u een verwijzing heeft ontvangen van uw huisarts maakt u een afspraak met de door uw huisarts opgegeven polikliniek van het Maasstad Ziekenhuis. Hier vindt u alle relevante contactgegevens en bezoektijden aan van het Hand en Pols Expertisecentrum.

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, indien u klachten heeft, gaat u naar uw huisarts. Uw huisarts verwijst u, indien nodig, naar de specialisten van het Hand en Pols Expertisecentrum. In geval van spoed verwijst de huisarts u naar de spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhuis.

Wanneer is handtherapie nodig?

Bij een aantal aandoeningen/operaties wordt er standaard gestart met handtherapie. U kunt dit terugvinden op onze website. Als handtherapie niet standaard wordt gestart, zal dit gebeuren als uw behandelend arts hier noodzaak toe ziet.

Wordt handtherapie vergoed uit het basispakket?

De handtherapie wordt door alle grote zorgverzekeraars vergoed. Lees voor meer informatie.

 

Kan de handtherapie ook plaatsvinden bij mijn fysiotherapeut om de hoek?

Het Hand- en Pols Expertisecentrum werkt uitsluitend met hoog gekwalificeerde handtherapeuten die veel kennis en kunde hebben van de aandoeningen en ingrepen op hand- en polsgebied. De samenwerking en terugkoppeling met de specialisten is groot. Het heeft daarom niet de voorkeur de handtherapie elders te laten plaatsvinden.

Waar vind ik meer informatie over mijn aandoening/operatie?

Hier vindt u meer informatie over aandoeningen.

Kan ik bij het Hand en Pols Expertisecentrum terecht voor een second opinion?

Ja, u kunt bij onze specialisten altijd terecht voor een second opinion.

Hoe word ik verdoofd?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te verdoven:
lokale anesthesie, regionale anesthesie en algehele anesthesie.

Wilt u deze informatie delen?

Maasstad Ziekenhuis gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.