Algemene en specialistische spreekuren

U kunt de Diabeteszorg polikliniek telefonisch of via de BeterDichtbij app bereiken.

Algemene spreekuren

De diabetesverpleegkundigen hebben op de volgende momenten telefonisch spreekuur:

  • 's morgens van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur
  • 's middags van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur.

U kunt bellen via telefoonnummer (010) 291 36 65 of contact opnemen via de BeterDichtbij app. Meer informatie over de BeterDichtbij app.

Per 1 mei 2020 is mailen voor patiënten niet meer mogelijk.

Specialistische spreekuren

Bariatrisch spreekuur

Tijdens het bariatrisch spreekuur begeleidt de diabetesverpleegkundige patiënten met diabetes mellitus die bariatrische chirurgie moeten ondergaan of ondergaan hebben.

Transitie-poli

De overstap van de polikliniek Kindergeneeskunde naar de polikliniek Diabeteszorg wordt transitie genoemd. De daadwerkelijke overstap binnen het ziekenhuis wordt ‘transitie-poli’ genoemd. Het kinderdiabetesteam begeleidt dit overstaptraject vanaf dat een kind 12 is tot de leeftijd van een jongvolwassene. Het kinderdiabetesteam maakt daarbij gebruik van een individueel transitieplan. Aan het slot van het overstaptraject vinden er twee poliklinische afspraken plaats. De eerste afspraak  vindt plaats op de polikliniek Kindergeneeskunde en de tweede afspraak op de polikliniek Diabeteszorg. Tijdens deze afspraken zijn de vaste kinderarts en toekomstige internist aanwezig en ontmoet u de kinderdiabetesverpleegkundige en toekomstige diabetesverpleegkundige. De diabetesverpleegkundige informeert u over de behandelingen op de polikliniek Diabeteszorg. Wanneer dit traject is doorlopen, is de overstap gemaakt van de polikliniek Kindergeneeskunde naar de polikliniek Diabeteszorg.

Heeft u vragen over de Transitie-poli? Lees de folder of neem contact op met de kinderdiabetesverpleegkundige via (010) 291 22 90 of diabetesverpleegkundige via (010) 291 36 65.

Zwangerschapsspreekuur

Elke dinsdagochtend (van 08.30 tot 11.00 uur) en donderdagmiddag (van 13.30 tot 16.00 uur) zijn vrouwen met zwangerschapsdiabetes (Diabetes Gravidarum) welkom op ons speciale groepsspreekuur. Vrouwen met zwangerschapsdiabetes worden op deze dinsdagmiddag multidisciplinair behandeld door de diabetesverpleegkundige, diëtist en internist.